ACCIDENT GRAV în Braşov: 4 morţi şi 26 de răniți după ce un autocar cu copii s-a răsturnat UPDATE

de:
17 iun. 2016
1 Afișari
ACCIDENT GRAV în Braşov: 4 morţi şi 26 de răniți după ce un autocar cu copii s-a răsturnat UPDATE

UPDATE 19.16 Toti cei 4 oameni care si-au pierdut viata in accidentul produs vineri pe DN1, intre Brasov si Fagaras, sunt adulti. Informatia a fost confirmata oficial de Ministerul Sanatatii. 

UPDATE 18. 47 Echipe ale Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Iași efectuează vineri controale atât la sediul firmei de transport care deține autovehiculul implicat în accidentul rutier produs în Brașov, cât și la Palatul Copiilor din municipiu.

UPDATE 17.57  Registrul Auto Român anunţă că autocarul implicat în accidentul din judeţul Braşov era omologat pentru 25 de locuri, în timp ce ministerele Sănătăţii şi de Interne au raportat timp de trei ore cifre diferite privind numărul pasagerilor, în cele din urmă stabilind că este vorba despre 30 de oameni.

„Din punctul de vedere al RAR, autobuzul avea prevăzut în cartea de identificare că este autorizat pentru 25 de locuri. Această maşină avea inspecţia tehnică valabilă şi fost făcută în luna aprilie a acestui an”, a declarat Roxana Nica, purtător de cuvânt al Registrului Auto Român pentru MEDIAFAX. 

UPDATE 17.09 Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in cazul accidentului, anunta Parchetul General, intr-un comunicat. De asemenea, prefectul judetului Iasi, Marian Grigoras, a declarat ca autocarul rasturnat era inchiriat de reprezentanti ai Palatului Copiilor din Iasi de la o firma privata si ca s-au dispus controale atat la sediul firmei de transport cat si la Palatul Copiilor.

UPDATE 16.10 Potrivit ultimului bilanţ transmis de Ministerul Sănătăţii şi confirmat şi de secretarul de stat în MAI Raed Arafat, în accidentul petrecut în localitatea Perşani şi-au pierdut viaţa patru persoane. Alte 26 de persoane au fost rănite şi transportate la spitale, iar dintre acestea una este în stare critică, fiind operată. Arafat a precizat că la locul accidentului au intervenit 13 ambulanţe pentru victime multiple.

La rândul său, prefectul judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, a spus că au fost descarcerate şi ultimele două victime şi este aşteptată o macara pentru a ridica autocarul, astfel încât să fie reluată circulaţia în zonă, blocată în urma accidentului.

Cinci răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Braşov, 12 la Spitalul Pediatarie, cinci la Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov şi patru la Spitalul „Sfântul Constantin”. 

UPDATE 16.05 Ministerul Sănătăţii anunţă că au fost transportaţi la spitalele din Braşov 26 de răniţi.

UPDATE 16.00 Autocarul implicat în accidentul aparţine unei firme cu şapte angajaţi, dintr-un sat din judeţul Iaşi. Printre cele patru persoane decedate în accident se numără şi cei doi şoferi. Maşina avea ITP valabil din luna aprilie şi fusese omologat pentru 25 de locuri.

Tot ceea ce putem spune noi, Registrul Auto Român, este că autobuzul avea ITP valabil din luna aprilie. Mai mult, autobuzul a fost omologat pentru 25 de locuri„, a spus Roxana Nica, purtător de cuvânt RAR.

Şeful ITM Iaşi, Andrei George Albulescu, a declarat pentru news.ro că autocarul aparţine firmei de transport Maxibus Trans SRL din satul Valea Adâncă din comuna Miroslava, judeţul Iaşi. Firma are şapte angajaţi, între care şi cei doi şoferi care se aflau în autocar şi care se numără printre cele patru persoane decedate în urma accidentului. Cei doi şoferi sunt Ilie Cojocaru şi Andrei Popa, care aveau 58, respectiv 42 de ani. ITM a declanşat o anchetă în acest caz, făcând verificări atât la firma de transport, cât şi la Palatul Copiilor din Iaşi, care a închiriat acest autocar.

Este un accident colectiv de muncă. Facem verificări şi la firma transportatoare, dar şi Palatul Copiilor, instituţie care a închiriat autocarul. Cei doi şoferi au vechime, sunt cu experienţă. ISJ ne-a spus că există un contract între firma de transport şi Palatul Copiilor, iar cei de la firma de transport ne-au precizat că au toate verificările autocarului făcute la zi. Ancheta este efectuată de ITM Braşov, iar noi le vom oferi toate datele, un inspector de la Braşov urmând să vină la Iaşi„, a declarat, pentru News.ro, George Andrei Albulescu, şeful ITM Iaşi.

UPDATE 15.20  Microbuzul implicat în accident a acroșat un parapet de separare a sensului de mers

Microbuzul înmatriculat în județul Iași implicat, vineri, într-un accident rutier pe DN 1 în zona localității Perșani a acroșat, în timp ce se deplasa în direcția Sibiu venind dinspre Brașov, un parapet de beton care separă sensurile de mers într-o curbă la dreapta, răsturnându-se pe celălalt sens de circulație, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov comisarul șef Liviu Naghi.

În urma accidentului patru persoane au decedat, între care și șoferul, alte 21 fiind preluate de către echipajele de ambulanță și transportate la spital iar trei persoane nu au necesitat internarea.

Potrivit sursei citate, copiii aflați în microbuz aveau vârste cuprinse între 12 și 18 ani a mai precizat purtătorul de cuvânt, care a adăugat că circulația pe DN 1 în zonă este închisă deocamdată până la efectuarea măsurătorilor în urma accidentului.

UPDATE Procurorii au deschis un dosar penal în legătură cu accidentul rutier petrecut vineri, între localitățile Brașov și Făgăraș, soldat cu rănirea a mai multor persoane și decesul a patru dintre pasagerii unui autocar.

Inițial, dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraș, însă ancheta a fost preluată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov, având în vedere complexitatea cauzei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la fața locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din polițiști și criminaliști coordonați de un procuror.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

UPDATE Ambulanța Brașov: 27 de victime transportate la spitalele din Brașov în urma accidentului de la Perșani

Un număr de 27 de victime, între care 20 de copii, din accidentul rutier petrecut vineri în zona localității Perșani au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență, Spitalul Clinic de Copiii, Spitalul Militar și Spitalul „Sf. Constantin”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Brașov, Adrian Palaghiea.

Potrivit sursei citate, toate victime sunt politraumatizate și sunt monitorizate în spitalele amintite.

Copiii care se aflau în autocarul implicat în accidentul din județul Brașov erau de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă și Palatul Copiilor din Iași și se duceau la un festival la Arad.

Potrivit acesteia, este vorba de un grup de 31 de copii, însoțiți de doi profesori care se duceau la un festival folcloric, ce se desfășoară la Arad în perioada 17-19 iunie.

„Cu durere și cu îngrijorare pentru cei implicați în accident, vă transmitem că grupul din autocar era format din 34 de elevi și doi profesori de la Palatul Copiilor din Iași și de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă, componenți ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau către Arad, pentru a participa la un festival internațional de folclor al copiilor„, a explicat Camelia Gavrilă.

Potrivit acesteia, Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare.

UPDATE Două elicoptere ale Inspectoratului de Aviație al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie, în accidentul care a avut loc în localitatea Perșani, județul Brașov, informează MAI.

Potrivit sursei citate, efectivele MAI au transportat 20 de persoane la spitalele din Brașov.

Potrivit primei evaluări a echipelor medicale, în urma accidentului patru persoane au decedat, pompierii acționând, încă, pentru descarcerarea a trei dintre acestea. La fața locului, s-a intervenit cu cinci autospeciale SMURD, două autospeciale de transport victime multiple (ATPVM), trei de descarcerare, o mașină de stingere a incendiilor și o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean (peste 50 de lucrători ai ISU și ai Ambulanței). Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost efectuat la ora 12,36, iar la ora 12,40 a fost activat Planul Roșu de intervenție. La fața locului a fost constituit un punct medical avansat. De asemenea, două elicoptere grele (MI-17 și MI-8) ale Inspectoratului de Aviație al MAI sunt pregătite să intervină în caz de nevoie”, precizează MAI.

Autocarul răsturnat transporta 28 de copii și 3 adulți. Patru persoane și-au pierdut viața: un copil și trei adulți.

Poliția Rutieră a întrerupt traficul pe DN1 Brașov — Făgăraș, la kilometrul 205+200 de metri, între localitățile Perșani și Vlădeni pentru a facilita accesul echipajelor de intervenție. Până la redeschiderea drumului, poate fi folosită ruta ocolitoare DN73A Râșnov — Zărnești — Șinca Nouă — Șinca Veche — Șercaia

Situația este permanent monitorizată la nivelul MAI, prin Centru Național de Conducere Integrată.

UPDATE Ministerul Sănătății informează că două dintre victimele accidentului rutier care a avut loc în județul Brașov sunt pe „cod roșu” de urgență, una pe „cod galben”, iar celelalte au „cod verde” (răniți ușor).

Autocarul răsturnat transporta 28 de copii și 3 adulți. Patru persoane și-au pierdut viața: un copil și trei adulți. În prezent, 2 victime — ‘cod roșu’ de urgență, 1 victimă — ‘cod galben’, celelalte ‘cod verde’ (răniți ușor). Toate victimele grave vor fi transportate la spitale din județul Brașov. În standby se află un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne în caz că ar fi nevoie de transfer la București pentru pacienți grav răniți”, se arată într-un comunicat al MS.

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că a luat legătura cu autorităţile în legătură cu accidentul petrecut pe drumul Braşov – Făgăraş şi transmite condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa. relatează Mediafax..

Am aflat cu tristeţe despre accidentul petrecut pe drumul între Braşov şi Făgăraş. Sper în însănătoşirea grabnică a tuturor celor răniţi şi îmi exprim sincere condoleanţe pentru familiile celor care au pierit. Am luat legătura cu autorităţile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecinţelor şi acordarea ajutorului la faţa locului”, a scris şeful statului vineri pe Facebook.

Patru persoane, dintre care trei adulți și un copil, au decedat vineri în urma unui accident înregistrat în zona localității Perșani din județul Brașov. Prefectul Județului, Ciprian Băncilă, a declarat pentru Agerpres că, în afară de cele patru persoane decedate, mai sunt două în stare foarte gravă și alte șapte cărora li se acordă asistență medicală la locul accidentului.

La nivelul județului a fost instituit Codul Roșu de intervenție și au fost solicitate Ministerului de Interne două elicoptere SMURD pentru a transporta bolnavii la spital. De asemenea, la fața locului se află 11 ambulanțe care acordă asistență medicală.

Cele patru persoane decedate cât și celelalte rănite să aflau într-un autocar cu 30 de persoane. Autocarul aparţine Palatului Copiilor din Iaşi, iar pasagerii se deplasau la un concurs.

Iniţial, echipajele de salvare anunţaseră că este vorba de 13 răniţi. Ministerul de Interne anunţă că în autocar se aflau 27 de persoan.

„În momentul de faţă de la ambulanţă s-au deplasat în zonă patru echipaje. Din ce ne-au spus colegii, ar fi vorba de patru morţi, trei adulţi şi un copil, şi 14 răniţi. A fost instituit cod roşu de intervenţie. Acum se face trierea cazurilor şi vom decide cine va pleca cu elicopterul” a declarat Adriana Palaghia, purtător de cuvânt al Ambulanţei Braşov.

Cookies