FIT CITY

GRATUIT Teste de glicemie, tensiune arterială și greutate corporală, în București

Specialiștii din cadrul Complexului Multifuncțional „Caraiman” vor amplasa un cort în Parcul Bazilescu şi vor realiza gratuit aceste analize sâmbătă, 05 aprilie, şi duminică, 06 aprilie 2014, între orele 10:00 şi 18:00.

Totodată, pe tot parcursul lunii aprilie, bucureștenii care doresc să-și verifice densitatea osoasă își pot testa gratuit riscul de osteoporoză la Complexul Multifuncțional Caraiman (Str. Caraiman nr. 33A). Pentru realizarea gratuită a osteodensitometriei periferice, care măsoară densitatea osoasă la nivelul călcâiului, persoanele interesate se pot programa la următoarele numere de telefon: 021/22.22.073 sau 021/22.44.028.

Această campanie este organizată de Primăria Sectorului 1 cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, care este sărbătorită în fiecare an în data de 7 aprilie. Cu acest prilej, specialiştii în domeniu din întreaga lume atrag atenţia asupra importanţei educaţiei şi prevenţiei în sănătate.

Scopul campaniei este acela de a informa publicul larg despre importanța deosebită a evaluării stării de sănătate periodice. Cu acest prilej, vor fi distribuite materiale informative cu privire la importanța monitorizării nivelului glicemiei, a tensiunii arteriale şi a greutăţii corporale în condițiile în care hipertensiunea arterială şi obezitatea afectează un număr din ce în ce mai mare de persoane atât la nivel mondial cât şi în România.

Specialiștii în medicină estimează că, din cauza stilului de viață sedentar și a alimentației bogat calorice, numărul cazurilor de diabet şi a bolilor cardiace va crește îngrijorător în următorii ani, fapt ce reclamă o intensificare a eforturilor de identificare și o creștere a gradului de conștientizare față de riscurile acestei boli.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button