Gratuit: se distribuie puieţi de plantat în faţa locuinţei. Programul ia pauză 2 zile

de:
22 mart. 2013
23 Afișari
Gratuit: se distribuie puieţi de plantat în faţa locuinţei. Programul ia pauză 2 zile

Proiectul ”Plantează un copac pentru sănătatea ta!” se derulează în cadrul evenimentului „Luna pădurii”, aniversat în perioada 15 martie – 15 aprilie, în Sectorul 6 din Bucureşti în colaborare cu  Romsilva, la iniţiativa Ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Ana Varga. Detalii aici. 

„Duminică şi luni intră în pauză, adică nu se vor împărţi puieţi pentru că aşa am gândit programul, cu două zile de pauză pe săptămână pentru voluntari. Vom relua distribuţia marţi, la ora 12”, a declarat pentru B365.RO consilierul local Manuel Avrămescu, responsabilul de proiect. 

Până acum, autorităţile locale din Sectorul 6 spun că din cei 15.000 de puieţi pe care intenţionează să îi distribuie prin proiectul ”Plantează un copac pentru sănătatea ta!” au fost împărţiţi bucureştenilor aproape 1.000 de bucăţi. 

Probleme la distribuţia puieţilor: bucureştenii se pot înscrie pe listă pentru ziua următoare

Programul a debutat marţi, iar în prima zi s-au dat doar câţiva copăcei, după cum susţine Avrămescu. A doua zi, miercuri, s-au dat vreo 100 de puieţi la fiecare din cele trei corturi amenajate de Primăria Sector 6. În a treia zi, respectiv joi, puieţii s-au dat „ca pâinea caldă”, apreciază Avrămescu astfel că organizatorii au rămas fără marfă.

Deşi în comunicatul remis de reprezentanţii primăriei Sectorului 6 redacţiei B365.RO este precizat că puieţii de arbori suntdistribuiţi de marţi până vineri, între 12:00 şi 18:00, la punctul de distribuire din Drumul Taberei, joi, la ora 17:20, nu mai distribuia nimeni puieţi. O femeie care vindea la o tarabă de lângă punctul de distribuire a declarat că persoanele care se ocupau de asta au aproximativ o oră de când au plecat.

„Voluntarul de la Drumul Taberei mi-a spus că pe la 17.30 a plecat, că oricum nu mai avea copăcei. Regula era ca persoanele interesate să vină să se înregistreze că doresc pomi pentru ca să putem alimenta corturile cu puieţi în ritm corespunzător. Oricum, voluntarul de joi a fost scos din program şi va veni altcineva în locul lui”, a punctat responsabilul de proiect care a adăugat că joi seară a ajuns înca un transport de la Romsilva, care de vineri e ste disponibil la corturi.

Programul de distribuţie se poate modifica în funcţie de stocuri şi starea vremii

Cele trei puncte de distribuţie a puieţilor se află în Drumul Taberei, la intrarea în parc dinspre piaţă, în Militari, deasupra pasajului Lujerului şi în Crângaşi, la intrarea în parc dinspre metrou, informează administraţia locală. De regulă, la corturi sunt distribuiţi, zilnic, puieţii de arbori, de marţi până vineri, între 12:00 şi 18:00, şi sâmbăta, între 09:00 şi 12:00.

Programul variază însă în funcţie de condiţiile meteo şi de stocul de pomişori disponibili, explică Avrămescu. „Dacă se epuizează stocul din ziua respectivă şi afară plouă şi bate vântul, voluntarul nu mai stă”, a precizat pentru B365.RO responsabilul de proiect, Manuel Avrămescu. 

Cookies