Gratuit: Se distribuie puieţi în Bucureşti pentru a fi plantaţi în faţa locuinţei. VEZI CENTRELE

de:
20 mart. 2013
3 Afișari
Gratuit: Se distribuie puieţi în Bucureşti pentru a fi plantaţi în faţa locuinţei. VEZI CENTRELE

UPDATE 22 martie: Programul de distribuţie gratuită a puieţilor de pomi intră în pauză timp de două zile. Din ce cauză găsiţi aici. 

Update 21 martie: Deşi în comunicatul remis de reprezentanţii primăriei Sectorului 6 B365.ro este precizat că puieţii de arbori vor fi distribuiţi de marţi până vineri, între 12:00 şi 18:00, la punctul de distribuire din Drumul Taberei, joi, la ora 17:20, nu mai distribuia nimeni puieţi. O femeie care vindea la o tarabă de lângă punctul de distribuire a declarat că persoanele care se ocupau de asta au aproximativ o oră de când au plecat.

Proiectul urmăreşte conştientizarea importanţei copacilor pentru calitatea mediului în care trăim, pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, precum şi rolul educativ şi de responsabilizare pe care îl are gestul de a sădi un copac.

Primăria Sectorului 6 este prima care a răspuns iniţiativei celor două instituţii, amenajând cu ajutorul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6  şi a Centrului Cultural European Sector 6, trei puncte de distribuţie a puieţilor. De la acestea, orice locuitor al Sectorului 6 va putea lua un copac pentru a-l sădi acolo unde consideră de cuviinţă.

Cele trei puncte se află în Drumul Taberei, la intrarea în parc dinspre piaţă; în Militari, deasupra pasajului Lujerului şi în Crângaşi, la intrarea în parc dinspre metrou, informează administraţia locală într-un comunicat remis B365.ro. 
La corturi vor fi distribuiţi, zilnic, puieţii de arbori, de marţi până vineri, între 12:00 şi 18:00, şi sâmbăta, între 09:00 şi 12:00.

„Această campanie demarează în Sectorul 6 nu dintr-o întâmplare. Cel mai vitregit sector al Capitalei în privinţa spaţiilor verzi, afectat puternic în ultimul an de lucrările de la metrou, are o nevoie reală de umbra acestor copaci, de liniştea oferită şi de aerul curat pe care îl creează. Cei 15.000 de copaci pe care îi vom sădi împreună luna aceasta sunt tot atâtea dovezi că ne pasă de locul în care trăim!”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

 

Cookies