GRATUIT Se amenajează noi opt fântâni, cu apă potabilă de la mare adâncime, în Bucureşti

de:
20 feb. 2014
1 Afișari
GRATUIT Se amenajează noi opt fântâni, cu apă potabilă de la mare adâncime, în Bucureşti

Primăria Sectorului 2 intenţionează să realizaze, în acest an, noi opt fântâni cu apă potabilă de la mare adâncime. Fântânile urmează să fie amplasate în mai multe zone din Sectorul 2, îndeosebi în parcuri:

– Parcul Fabrica de Gheaţă

– Parcul Plumbuita

– Parcul Tolbuhin

– Parcul Lunca Florilor

– Parcul Titus Ozon

– Parcul Cosmos

 – în zonele ansamblurilor de blocuri de pe Calea Moşilor bl. 1 bis, Calea Moşilor bl. 46, Barbu Văcărescu.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, valoarea totală a investiţiei în noile fântâni cu apă potabilă de la mare adâncime se ridică la suma de 2.721.500 lei.

Apa va fi extrasă de la 200 de metri adâncime şi va fi verificată periodic din punct de vedere calitativ de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, spun autorităţile locale. „Este o apă foarte bună care îndeplineşte toate condiţiile de calitate. Pentru siguranţă, săptămânal, vor fi efectuate teste în laboratoarele de specialitate. Vom avea cea mai pură apă naturală, fără nitriţi, având în vedere faptul că este extrasă de la o aşa mare adâncime”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

În ultimii doi ani, primarul Sectorului 2 a inaugurat alte opt puţuri de alimentare cu apă potabilă de la mare adâncime, după cum urmează: Fântâna lui Bucur (noua Piaţă Obor), Fântâna „Omeniei” (Parcul Motodrom), Fântâna „Sfânta Maria” (Parcul Florilor), Fântâna „Educatorilor” (Parcul Naţional), Fântâna „Armoniei” (Parcul Obor), Fântâna „Stelelor” (Parcul Cinema Floreasca), Fântâna „Sfântul Nicolae” (Parcul Morarilor), Fântâna „Nizami” (Parcul Tei). 

Puţurile de mare adâncime construite în Sectorul 2 s-au dovedit un real succes având în vedere faptul că, pe parcursul verii, şi nu numai, bucureştenii stau la coadă pentru a se alimenta cu apă potabilă.

Unii oameni vin inclusiv cu bidoanele de cinci sau zece litri pentru a se aproviziona cu apă pentru mai multe zile din care ei spun că o folosesc inclusiv la gătit, nu doar pentru băut. 

Cookies