GRATUIT: Săli de fitness, laboratoare de informatică, limbi străine, after school în cel mai modern centru multifuncţional . VEZI CUM ARATĂ

de:
10 apr. 2012
5 Afișari
GRATUIT: Săli de fitness, laboratoare de informatică, limbi străine, after school în cel mai modern centru multifuncţional . VEZI CUM ARATĂ

Cel mai mare şi modern complex multifuncţional de educaţie şi activităţi recreative a fost inaugurat, marţi, de primarul Sectorului 2 – Neculai Onţanu, pe Şoseaua Pantelimon 301, vizavi de Spitalul de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”.

Desfăşurat pe o suprafaţă de 14.000 mp, centrul se adresează tuturor categoriilor sociale, respectiv elevi, pensionari, profesori, oameni de cultură, toate serviciile fiind oferite gratuit, pe baza unui card de acces ce se poate procura, începând de astăzi, de la sediul instituţiei, pe baza unui act de identitate.

Aici, locuitorii Sectorului 2 pot lua lecţii de informatică, gratuit, şi pot citi în cadrul unei biblioteci virtuale metropolitane unde se găseşte o colecţie impresionantă de cărţi şi reviste electronice.

Persoanele interesate pot urma, de asemenea, cursuri de limbi străine, printre care engleză, franceză, arabă şi chineză, elevii având posibilitatea să îşi pregătească temele pentru a doua zi în cadrul centrelor de zi after school.

Totodată, bucureştenii din Sectorul 2, care au probleme de sănătate, pot merge în săli de fizioterapie şi kinetoterapie pentru a urma tratament medical asistat de personal  de specialitate, fiind de asemenea disponibile săli de dans, de fitness şi aerobic, dotate cu aparatură de ultimă generaţie.

În incinta complexului multifuncţional este disponibil şi un club al profesorilor, unde cadrele didactice nou intrate în sistem pot face schimb de experienţă cu cele la pensie acum. În plus, în cadrul Clubului Şcolarului sunt disponibile şapte săli multifuncţionale pentru asteliere de pictură, sculptură, artă teatrală, lucru manual.

„Sunt onorat să participăm împreună la inaugurarea celui mai mare şi modern centru multifuncţional din România care completează, astfel, oferta de programe educaţionale şi recreative a Sectorului 2. Ele se adresează tuturor cetăţenilor Sectortului 2, care au la dispoziţie o paletă foarte diversificată de activităţi şcolare, extraşcolare şi recreative”, a declarat primarul Neculai Onţanu.

Prezent la dezbatere, academicianul Eugen Simion a ţinut să-l felicite pe edil pentru preocuparea în dezvoltarea culturală a Sectorului 2. „Un primar nu trebuie judecat după ideologia lui şi nici după partidul din care face parte. Am acceptat invitaţia pentru că l-am urmărit mai mulţi ani pe domnul primar Onţanu şi constat că a fost preocupat de toată lumea şi, îndeosebi, de cultură. Dumnealui face pentru cultură mai mult decât Ministerul Culturii care e sublim dar nu prea îl vedem. Închei prin a spune că un primar trebuie judecat după faptele lui şi domnul Onţanu este un om al faptelor”, a precizat academicianul Eugen Simion.

Investiţia în noul centru multifuncţional „Sfântul Pantelimon” se ridică la 2,9 milioane lei, fondurile fiind asigurate de la bugetul local al administraţiei locale. Lucrările au început în toamna anului trecut, terenul fiind preluat de la Ministerul Sănătăţii, alături de mai multe clădiri dezafectate unde a funcţionat Institutul Naţional de Expertiză şi Recuperarea Capacităţii de Muncă.

Cookies