SMART CITY

Gratuit: excursii în China şi Liban pentru cei mai buni elevi din Bucureşti

În ultimele trei luni, peste 1.000 de elevi şi preşcolari din Sectorul 2 au participat la cursurile cursurilor organizate la Complexul de Activităţi Recreative Sfântul Pantelimon. Aici, elevii au luat lecţii de limbi străine, printre care chineză, arabă şi engleză, dar nu au lipsit nici cursurile de informatică şi arte vizuale. 

Pentru cei mai buni dintre aceştia, administraţia locală va organiza excursii în China şi Liban, astfel încât elevii să îşi poată exersa „live” cunoştinţele dobândite în urma cursurilor de profil. 

„Vom organiza două delegaţii de vizite, ca urmare a rezultatelor deosebite pe care le-au obţinut elevii care au urmat cursurile de pregătire. Este vorba de 20 de elevi care vor merge gratuit la Beijing şi alţi 20 în oraşul Yiwu – cel mai mare centru logistic pentru comerţ exterior. De asemenea, timp de o săptămână, alţi elevi vor merge la Beirut în Liban”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu. 

O nouă serie de 1.240 de absolvenţi ai cursurilor gratuite predate la cele şapte centre şi cluburi sociale ale Primăriei Sectorului 2 au primit, în acest weekend, diplomele de participare din partea edilului Neculai Onţanu în cadrul festivităţilor care au avut loc la Centrul de Activităţi Recreative „Sfântul Pantelimon” din Sectorul 2. 

Într-un veritabil „maraton”, primarul Onţanu a acordat diplomele de absovire pentru 880 de copii care au finalizat cu succes cursurile de informatică, engleză, chineză, arabă, arte vizuale – pictură, dans sportiv, dans modern, dans ritmic, zumba şi karate. 

Cu această ocazie, elevii au oferit mai multe momente artistice în care au rostit poezii, au dansat şi au interpretat scenete în limbiile chineză, arabă şi engleză spre incantarea părinţşlor lor, dar şi  a edilului Onţanu care s-a arătat foarte mulţumit de rezultate obţinute la toate cursurile.  

Complexul pentru Activităţi Recreative şi Educaţie „Sfântul Pantelimon”, este un centru pilot, unic în ţară ce se remarcă prin oferta educaţională gratuită adresată comunităţii locale din Sectorul 2, venind astfel în întâmpinarea celor care găsesc la complex o adevărată „universitate” de educaţie şi sport. 

Complexul a fost înfiinţat din iniţiativa primarului Onţanu, în prezent fiind deja înscrise circa 12.000 de persoane care beneficiază gratuit de următoarele servicii: 

1. Cursuri educative:
-informatică,-limba engleză,
-limba chineză,
-limba arabă
organizate în două laboratoare fonetice, două laboratoare de informatică şi trei săli de curs.

2. Recuperare şi educaţie medicală, oferind gratuit următoarele tratamentele medicale prin proceduri de:
– fizioterapie,
-kinetoterapie,
-balneoterapie,
-masaj terapeutic,
-drenaj limfatic,
– băi galvanice
organizate în trei săli de fizioterapie, trei săli de kinetoterapie şi o sală pentru băi galvanice.

3. Cultural artistice – arte vizuale, fiind organizate, spaţii pentru expoziţii, ateliere de pictură pentru elevi, săli de conferinţe şi festivităţi.

4. Sport şi recreere:
– dans ritmic, modern, sportiv şi Zumba
-karate – Shotokan organizate în două săli de fitness, două săli pentru dansuri sportive, o sală pentru karate,

5. Sociale – centre de zi de tip after school şi befor school organizate în trei săli. 

6. Comunitare – Centru pentru Voluntariat al Sectorului 2, organizate în spaţii destinate structurilor asociative.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button