GRATUIT Cursuri de înot pentru copii, în Sectorul 6. Bazinul semiolimpic, inaugurat de edilul Mutu

de:
05 mart. 2020
375 Afișari
GRATUIT Cursuri de înot pentru copii, în Sectorul 6. Bazinul semiolimpic, inaugurat de edilul Mutu

„Astăzi, 05 martie, am inaugurat cel mai modern bazin de înot semiolimpic din București. M-am implicat încă din primele zile ale mandatului de primar în acest proiect, pentru că am găsit aici o investiție neconformă standardelor moderne și de siguranță necesare. Prin implicare, am găsit soluții tehnice și acum am putut să oferim copiilor un loc de practicare a cursurilor de natație. Îmi doresc să ofer această șansă tuturor copiilor interesați de inițierea în acest sport și am convingerea că următorii campioni la natație vor porni de aici, din Sectorul 6 „, a spus primarul Gabriel Mutu.

Suprafața bazinului de înot este de 507 mp, lungimea de 25 metri, acesta fiind un bazin modern, cu 5 culoare. De asemenea, apa este la temperatura optimă pentru practicarea natației, este dotat cu vestiarele necesare, dar și cu vestiare pentru persoanele cu dizabilități.

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Școlilor Sector 6 va emite vouchere de acces gratuite pentru 200 de elevi pe lună, prioritate având elevii Școlii Generale nr. 311, dar se dorește extinderea numărului de beneficiari la 400 de elevi, pe lună, pentru a permite accesul gratuit și elevilor din celelalte unități de învățământ de pe raza sectorului.

(Mai multe imagini ale bazinului de înot semiolimpic din Sectorul 6 puteţi vedea în galeria foto de mai sus)

Recent, edilul Sectorului 6 a anunţat şi că se vor finaliza lucrările la o nouă grădiniţă pentru 240 de copii, în cartierul Giuleşti din Sectorul 6. CUM ARATĂ acum şi cum va arăta la final RANDARE vedeţi, aici. 

Noua grădiniţă de stat va beneficia de dotări peste cele ale unităţilor de învăţământ private.

„Această grădiniță va primi 240 de copii, va crea peste 40 de noi locuri de muncă și maxim în două luni și jumătate, va fi finalizată. Sunt mai puțin de zece luni de când a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, iar în acest moment avem deja realizat 85% din Grădinița Albina. Condițiile pe care le vom oferi copiilor sunt mult peste cele din grădinițele private, vom avea aici dotări și echipamente de ultimă generație”, a spus primarul Gabriel Mutu.

CITEŞTE ŞI Grădiniţe şi after-school-uri cu zero pierderi energetice, în Sectorul 6. CINE le construieşte

Opţionalele la grădiniţă, plătite de Primăria Sector 6

Condiţiile în care învaţă copiii în şcolile şi grădiniţele Sectorului 6 reprezintă, de asemenea, o altă prioritate a administraţiei locale. Din semestrul al II-lea al acestui an şcolar, Primăria a preluat costurile privind finanţarea opţionalelor în grădiniţe. 

În plus, în Sectorul 6, 6700 de elevi, din 23 de unități de învățământ mănâncă zilnic, gratuit, un prânz cald la unitatea şcolară de care aparţin, în cadrul proiectului „Şcoală după şcoală”.

Burse duble pentru elevii Sectorului 6, în 2020

De asemenea, potrivit bugetului aprobat în 2020, bursele elevilor din Sectorul 6 au fost dublate, la propunerea edilului Gabriel Mutu. 

Cookies