ARHIVA B365

Grapini: Mareea avea licenţa în regulă. Le lipsea doar o anexă de la punctul de lucru din Bucureşti

„Despre firma de turism Mareea, care are sediul în Deva şi punct de lucru în Bucureşti, s-a spus că nu are licenţă. Ea are licenţă, este în regulă din punct de vedere al licenţei, lipsea doar o anexă la punctul de lucru. După cum ştim, legislaţia prevede ca şi punctele de lucru să aibă reînnoite şi ele toate documentele legate de firmă, de valabilitate a licenţelor, de condiţiile de lucru, tot ce este legat de firma de bază trebuie să fie afişat şi existent şi la punctele de lucru. Asta a fost o pedeapsă dată pentru lipsa acelui document”, a afirmat Grapini, citată de rtv.net.

Ministrul turismului a mai precizat că trebuia să se facă şi o anexă la punctul de lucru cu licenţa pe care firma o avea şi care era în ordine. Această prevedere legislativă a fost încălcată, iar firma a fost amendată cu 20.000 de lei.

Ministrul a spus că marţi dimineaţă a dat, prin ordin de ministru, sarcina Autorităţii Naţionale pentru Turism să verifice agenţia de turism Mareea şi transportatorul Gregory Tour.

„Am intrat în posesia contractului, din punctul meu de vedere agenţia de turism care a vândut pachetele turistice s-a asigurat prin acel contract cu firma transportatoare din toate punctele de vedere pentru că sunt prevederi extrem de clare acolo, în care firma care a făcut transportul era obligată să asigure calitatea mijlocului de transport a autocarului, calitatea şoferilor – spunea acolo foarte clar şofer cu experienţă, care au la zi verificările. Pe mine m-a înfiorat un pic punctul 4.1.7. care chiar prevedea ce se întâmplă în caz de accident, de rănire a pasagerilor sau de deces a acestora, care spune că răspunde transportatorul dacă (accidentul – n.r.) este din vina lui sau dacă e din vina şoferului”, a menţionat Grapini.

Ministrul a arătat că nu acuză firma de transport, ci doar constată ce este scris în contract şi recunoaşte că mesajul transmis de Direcţia de Control a Autorităţii privind licenţa agenţiei de turism a fost transmis „defectuos”.

Ministrul spune că la punctul de lucru din Bucureşti al agenţiei Mareea a fost încheiat un singur contract în cazul pasagerilor autocarului, restul au fost încheiate de turişti cu alte agenţii de pe traseu, întrucât turiştii au provenit din mai multe zone ale ţării.

Ea a transmis turiştilor care şi-au achiziţionat pachete de transport cu autocarul că trebuie să se intereseze despre agenţie, despre istoricul agenţiei şi al transportatorului. Totodată, a menţionat că în cazul acestui accident, istoricul agenţiei de turism este bun, întrucât nu a mai înregistrat astfel de evenimente.

Un autocar în care se aflau 47 de turiști români s-a prăbuşit într-o prăpastie din Muntenegru. Excursia din Muntenegru a fost organizată de Mareea Travel. Autocarul prăbuşit în prăpastie aparţinea Gregory Tour şi transporta 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor, doi şoferi şi un ghid.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button