Granturi de sprijin pentru artiștii independenți din Bucureșți. Proiect important în CGMB

07 dec. 2020
27 afișări
Granturi de sprijin pentru artiștii independenți din Bucureșți. Proiect important în CGMB

Artiştii independenţi ar urma să beneficieze de granturi de sprijin, conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Capitalei.

Potrivit proiectului de hotărâre, se aprobă derularea programului „Susţinem cultura în Bucureşti”, destinat sectorului cultural independent din Capitală, în perioada decembrie 2020 – aprilie 2021. Programul va fi finanţat şi derulat prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB, care va elabora regulamentul în baza căruia se va face selecţia grupului ţintă, cel în baza căruia se va face decontarea cheltuielilor aferente granturilor şi va organiza procedura de implementare a programului.

„În contextul pandemiei de SARS-CoV-2, instalată la nivel mondial, întreaga activitate culturală, şi în special cea desfăşurată de artişti independenţi, organizaţi în diferite forme de funcţionare, a fost grav afectată. În aceste condiţii, în unele ţări din întreaga lume, autorităţile publice au alocat fonduri pentru susţinerea culturii şi a artiştilor independenţi, indiferent de domeniul în care aceştia activează”, reiese din referatul de aprobare.

Potrivit raportului de specialitate, în cadrul bugetului aprobat pentru anul 2020 pentru ARCUB, s-a identificat suma de 500.000 de lei, care ar putea acoperi nevoile minimale ale artiştilor din sectorul cultural independent, creând astfel posibilitatea finanţării activităţii acestora.

Cookies