Grădinițele, școlile și liceele din București nu au suficiente măști, mănuși sau dezinfectanți. În doar 5 zile copiii se reîntorc în bănci

08 sept. 2021
181 afișări
Grădinițele, școlile și liceele din București nu au suficiente măști, mănuși sau dezinfectanți. În doar 5 zile copiii se reîntorc în bănci
Grădinițele, școlile și liceele din București nu au suficiente măști, mănuși sau dezinfectanți. În doar 5 zile copiii se reîntorc în bănci

Grădinițele, școlile și liceele din București nu au suficiente măști, mănuși sau dezinfectanți. În doar 5 zile copiii se reîntorc în bănci. Prefectul Capitalei a făcut anunțul despre lipsa materialelor sanitare de protecție din unitățile de învățământ.

Grădinițele, școlile și liceele din București nu au suficiente măști, mănuși sau dezinfectanți. În doar 5 zile copiii se reîntorc în bănci. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că miercuri au început controalele în unitățile de învățământ, potrivit Agerpres.

Grădinițele, școlile și liceele din București nu au suficiente măști, mănuși sau dezinfectanți

Acesta este rezultatul bilanțului în urma controlului care a început să aibă loc în toate unitățile de învățământ din Capitală. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că 611 grădinițe, școli și licee au fost controlate de echipe mixte, iar dintre acestea, 74 nu au suficiente materiale de protecție sanitară.

Recomandăm și: BREAKING | Masca devine obligatorie pe stradă în București, în apropierea școlilor

Aici vorbim de grădinițe, școli și licee din București, atât private, cât și de stat.

Mai sunt doar 5 zile până când cei mici se vor reîntoarce în bănci, dar situația nu arată tocmai bine. Unele unități de învățământ nu au primit suficiente maști de protecție sau mănuși de protecție (în care în care ar exista solicitări pentru acestea). În patru școli nu există dezinfectanți.

Toate materialele sanitare de protecție trebuie să fie furnizate de către administrația școlilor din sectorul în care se află unitatea de învățământ.

În doar 5 zile copiii se reîntorc în bănci

Au fost controlate școli din Sectorul 1 și din Sectorul 6 al Capitalei, iar echipele mixte au descoperit aceste lipsuri.

Recomandăm și: Sorin Cîmpeanu: Este posibil ca rata de incidență să depășească 6 la mie la jumătatea lunii octombrie. Cum afectează acest lucru școlile

„Ne vom adresa direct, fie către primării – pentru că ele sunt cele care au partea de administrare a materialelor şcolilor – fie către Inspectoratul Şcolar să ia măsuri pentru eliminarea deficienţelor”, a declarat Prefectul Capitalei, conform sursei citate.

Alin Stoica spune că nu doar lipsa materialelor sanitare de protecție a fost descoperită în urma controalelor, ci și reparațiile care încă nu au fost finalizate sau problemele la sistemul de încălzire.

Prefectul Capitalei a precizat că, dacă nu se vor asigura materialele necesare, cei responsabili riscă să fie amendați chiar de Direcția de Sănătate Publică.

Cookies