Grădinițele din Sectorul 3 au intrat în Google Maps. Dai click și afli informații utile despre unitățile de învățământ

15 iun. 2022
228 Afișari
Grădinițele din Sectorul 3 au intrat în Google Maps. Dai click și afli informații utile despre unitățile de învățământ
Grădinițele din Sectorul 3 au intrat în Google Maps. Dai click și afli informații utile despre unitățile de învățământ

Primăria Sectorului 3 a lansat o hartă care are rolul de a veni în ajutorul celor ce locuiesc în aria sectorului și au copii. Prin intermediul acesteia părinții pot vedea toate grădinițele din Sectorul 3 și informațiile esențiale despre acestea.

Grădinițele din Sectorul 3 au o hartă proprie

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a informat prin intermediul unei postări făcută pe pagina sa de Facebook, că a fost lansată harta grădinițelor ce se află în aria administrată de acesta.

Prin intermediul acestei hărți, părinții pot afla următoarele informații referitoare la unitățile de învățământ pentru preșcolari:

  • Adresa exactă a grădinițelor,
  • Numărul de locuri de care dispune unitatea respectivă,
  • Detalii despre corpurile noi ale unităților.

Conform modificărilor recente ce au fost aduse legii educației, unitățile de învățământ, dedicate preșcolarilor, au posibilitatea de a organiza și grupe de creșă. La acestea pot participa copiii cu vârste de peste doi ani.

Harta grădinițelor poate fi consultată AICI.

O nouă creșă, inaugurată la începutul verii

În data de 7 iunie 2022, Robert Negoiță a fost inaugurată o nouă creșă în Sectorul 3. Creșa „Trapezului” se află pe Aleea Prevederii, numărul 6.

Creșa va avea 17 grupe, în care vor putea fi înscriși copii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani. Capacitatea acesteia este de 250 de antepreșcolari.

Cei mici vor putea fi înscriși pentru anul școlar 2022-2023 doar online, aplicând AICI. Perioada de înscrieri este 20-23 iunie 2022. Creșa va fi deschisă din toamnă, iar personalul va fi gestionat de Ministerul Educației.

În locul unde a fost construită creșa se afla un corp extrem de vechi ce risca să se prăbușească. Pentru a evita acest lucru, Primăria Sectorului 3 a decis să îl demoleze și să construiască noua creșă. Noua clădire construită de administrația publică are circa 300 mp.

Costurile pentru această construcție au fost de aproximativ 14 milioane de lei, iar finanțare s-a făcut din fonduri locale, după cu declară Robert Negoiță. În această sumă au fost incluse și amenajările făcute în curte, nu doar cele din interiorul clădirii.

Cookies