Grădiniță cu sârmă ghimpată pe garduri, în Sectorul 2 al Capitalei. „Nu mi-a venit să cred că aici se țin ore”, spune Radu Mihaiu

12 aug. 2021
408 Afișari
Grădiniță cu sârmă ghimpată pe garduri, în Sectorul 2 al Capitalei. „Nu mi-a venit să cred că aici se țin ore”, spune Radu Mihaiu
Grădiniță cu sârmă ghimpată pe garduri, în Sectorul 2 al Capitalei. „Nu mi-a venit să cred că aici se țin ore”, spune Radu Mihaiu. Sursa foto: Facebook

Imagini șocante în Sectorul 2. O grădiniță cu sârmă ghimpată pe garduri funcționa fără probleme, deși clădirea arăta mai degrabă ca centru de corecție din filmele americane, nicidecum primitoare și colorată, cum ar trebui să fie grădinițele. Denumită Grădinița numărul 25, aceasta a fost consolidată și modernizată în această vară pentru a-i putea primi din toamnă pe cei mici într-un spațiu adecvat.

O grădiniță cu sârmă ghimpată pe garduri și cu pereții crăpați – asta puteau găsi bucureștenii în Sectorul 2 al Capitalei până în această vară. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a scris pe pagina sa de Facebook despre această grădiniță, în contextul în care autoritățile locale s-au ocupat de renovarea totală și consolidarea clădirii.

„Nu mi a venit să cred că aici se țin ore”, spune primarul despre această grădiniță cu sârmă ghimpată

Astfel, Grădinița numărul 25, așa cum este denumită aceasta, s-a schimbat total la față. Dintr-o clădire rece, ostilă, asemănătoare cu închisorile – cu sârmă ghimpată la garduri și cu tencuiala căzută de pe pereți, aceasta a devenit parcă o altă clădire, modernă. Potrivit lui Radu Mihaiu, aici s-au amenajat săli de clasă impecabile, mobilier adaptat la înălțimea celor mici și toate dotările de care vor avea aceștia nevoie.

„Pe nicio grădiniță nu ar trebui să existe sârmă ghimpată. Prima oară când am văzut grădinița 25 nu mi-a venit să cred că aici se țin ore.

Acum, după consolidare și restaurare, copiii care învață aici vor găsi toate condițiile unei grădinițe moderne – săli de clasă impecabile, scări și toalete adaptate la înălțimea lor, tot ce au nevoie pentru a se bucura de timpul petrecut aici. La grădinița 25 pe cei mici nu îi va mai aștepta o poartă cu sârmă ghimpată ci un gard colorat cu desenele lor preferate.”, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Anul acesta Sectorul 2 are cel mai mare buget alocat vreodată pentru modernizarea școlilor, anunță Radu Mihaiu

Potrivit edilului, Sectorul 2 are parte în acest an de cel mai mare buget alocat pentru modernizarea școlilor de până acum. Radu Mihaiu a precizat că în acest moment 19 unități de învățământ de pe aria sectorului se află în plin proces de reabilitare, și autoritățile fac toate eforturile posibile pentru a termina lucrările în cel mai scurt timp, pentru ca cei mici să se bucure de condiții optime în toamnă.

„Anul acesta avem cel mai mare buget alocat vreodată pentru modernizarea școlilor. 19 unități de învățământ sunt în curs de reabilitare.

Tragem tare ca șantierele să fie închise cât mai rapid, iar din toamnă copiii să se bucure de cele mai bune condiții.”, a precizat Radu Mihaiu.

Cookies