Grădini suspendate pe blocuri și linia tramvaiului 41 înierbată – Proiecte noi de spații verzi în S6

de:
31 aug. 2020
19 Afișari
Grădini suspendate pe blocuri și linia tramvaiului 41 înierbată - Proiecte noi de spații verzi în S6

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a anunțat că intenționează să crească considerabil suprafața de spații verzi a Sectorului 6 prin implementarea a două proiecte ambițioase de reamenajare peisagistică, respectiv construirea de grădini suspendate pe blocurile de locuințe și instituții publice de pe raza Sectorului 6, precum și prin înierbarea liniei de tramvai 41, așa cum s-a realizat recent pe bdul. Timișoara (pe liniile tramvaielor 8 și 25).

„Intenționăm să construim grădini suspendate având în vedere că beneficiem de terase la blocuri pe o suprafață de aprox. 15 km pătrați. Este o suprafață extrem de mare care poate fifolosită și, primul exemplu pe care îl voi da este faptul că toate clădirile publice din Sectorul 6 (creșe, grădinițe, școli, primărie și instituții publice vor fi amenajate cu arbuști care nu necesită o întreținere foarte elaborată, fdar fac un lucru extrem de important pentru comunitatea noastră: generează oxigen. Cred că apelul pe care l-am făcut către asociațiile de proprietari din blocurile cu cinci niveluri va primi răspuns pozitiv și vom putea implementa acest concept peste tot în Sectorul 6”, a declarat edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Acesta a explicat că implementarea conceptului de grădini suspendate pe blocurile de locuințe și instituții publice l-a văzut în străinătate, iar avantajele sunt multiple mai ales pentru cei care locuiesc la etajele superioare.

„Această abordare rezolvă pe lângă problema spațiului verde pe cap de locuitor și problemele tehnice pentru imobilul unde urmează să fie derulată această investiție: apartamentele de la ultimul nivel vor avea beneficii directe – pe timp de vară, temperatura interioară va fi mai scăzută cu cel puțin 3 grade Celsius, iar pe timp de iarnă temperatura interioară va fi crescută cu pierderi energetice mult mai mici. Costurile de realizare ale acestei investiții nu sunt foarte mari, însă beneficiile pe care le aduc se traduc în confortul locatarilor și calitatea spațiilor verzi și al calității aerului în Sectorul 6”, a explicat primarul. 

Edilul a precizat că, tot pentru mărirea suprafeței de spații verzi a Sectorului 6 intenționează să construiască trei noi parcuri, unul în Prelungirea Ghencea, unul în Calea Plevnei și unul în campusul univarsitar Regie. 

CITEȘTE ȘI Trei parcuri noi, în Sectorul 6. UNDE vor fi construite și ce facilități vor oferi GALERIE RANDĂRI

De asemenea, edilul a anunțat că intenționează să reamenajeze peisagistic și urbanistic linia tramvaiului 41 prin înierbarea acesteia între Prelungirea Ghencea și Crângași, folosind modelul deja patentat pe Bdul. Timișoara unde circulă tramvaiele 8 și 25.

„Este o investiție pe care am elaborat-o cu toți specialiștii și cu reprezentanții STB (n.r. – Societatea de Transport București) și vă anuinț că, imediat după finalizarea campaniei electorale și a alegerilor locale voi implementa acest proiect la nivelul Sectorului 6, iar această investiție va completa din punct de vedere al vizualului urbanistic necesitatea unor spații verzi cât mai vaste”, a motivat Mutu. 

VEZI AICI Cum arată noua amenajare peisagistică pe Bd. Timișoara, cu control climatic și filtru de praf FOTO

Potrivit autorităților locale, în perioada 2016-2020 suprafața de spații verzi a Sectorului 6 a fost modernizată pe aproximativ 400.000 mp, toate marile parcuri din Sectorul 6 fiind integral reamenajate. 

În luna octombrie 2019, serele exotice din Parcul Drumul Taberei au fost deschise oficial pentru public, după o investiție deblocată și reluată conform normelor legale. Vizitatorii au acces GRATUIT în toate cele şapte pavilioane ale serelor, în grupuri organizate, după un program adaptat sezonului de iarnă, respectiv de vară. Pe lângă miile de plante expuse, unele chiar unicat în ţara noastră, noile sere mai au o particularitate deosebită: ating a doua mare putere, după laserul de la Măgurele. Detalii, aici. 

Cookies