SMART CITY

Grădinițe de vară pentru copiii defavorizați din București

Programul „Educaţie preşcolară pentru copii din medii defavorizate” se va desfăşura în perioada iulie – septembrie, scrie rtv.net.

În cadrul programului, 740 de copii defavorizaţi, care au între trei şi şase ani, vor urma cursurile celor 37 de grupe de grădiniţe estivale din acest an.

Programul educaţional este implementat de Organizaţia „Salvaţi Copiii”, în cadrul unui proiect european, şi urmăreşte îmbunătăţirea nivelului de pregătire pentru şcoală, facilitarea accesului la educaţie preşcolară şi diminuarea absenteismului şi a abandonului şcolar.

Înainte de începerea programului, 74 de cadre didactice şi mediatori şcolari au fost pregătiţi pentru a facilita implementarea activităţilor educaţionale cu copiii.

În anul 2012, toţi copiii care au frecventat grădiniţa estivală au fost înscrişi într-o formă de învăţământ, iar 91 la sută dintre ei au finalizat anul şcolar, 82 la sută având o frecvenţă bună şi rezultate peste medie.

Copiii au reuşit să se adapteze mai uşor la mediul educaţional, obţinând rezultate şcolare bune, iar gradul de încredere al părinţilor în mediul educaţional a crescut considerabil.

Programul are un buget total de 389.500 de lei, 218.700 de lei fiind suma alocată prin proiectul european, iar 170.800 de lei contribuţia.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button