Grădina Zoologică Băneasa, transformată în Bio Park. Proiectul tehnic, realizat anul acesta

de:
25 mart. 2014
1 Afișari
Grădina Zoologică Băneasa, transformată în Bio Park. Proiectul tehnic, realizat anul acesta

Grădina Zoologică Băneasa va avea la finalul proiectului aproape 60 de hectare, de la 5,7 hectare cât are în prezent. Anca Oprea, directorul Grădinii Zoologice Băneasa, a afirmat că planul tehnic al proiectului va fi gata în 2014, urmând să se materializeze până în anul 2020.

„Proiectul tehnic al parcului va fi realizat de specialiştii de la Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor până la sfârşitul anului 2014. După care se va organiza licitaţie internaţională pentru proiect”, a declarat Anca Oprea, conform romaniatv.net. 

Bio Parcul Zoo va fi împărţit pe ecosisteme, în care să fie redate condiţiile specifice din fiecare parc natural şi naţional al României. De asemenea, va conţine zone expoziţionale, unități de cazare pentru vizitatori, unităţi de alimentare publică şi un centru de cercetare şi conservare a speciilor.

Investiţia se va ridica la 76 de milioane de euro şi va fi finanţată de la bănci şi fonduri europene.

În plus, Sorin Oprescu vrea să realizeze un parc de agrement, în pădurea Băneasa, chiar în vecinătatea Grădinii Zoo. „Vom construi un parc fără tăieri de copaci, unde copiii să se caţere, să se dea cu tiroliana”, a declarat primarul general Capitalei.

În 2014 se face primul pas în transformarea Pădurii Băneasa și a Grădinii Zoologice București în Bio Park. În proiectul de buget pentru acest an au fost alocate 7 milioane lei (aproximativ 1,5 milioane euro) pentru proiect tehnic de amenajare Bio Park Băneasa – partea I (master plan, plan animale și arhitectură specifică zoo).

Proiectul va dura opt ani. În acest an va fi început proiectul tehnic, iar anul viitor ar trebui să se treacă deja la amenajarea terenului. Detalii, aici. 


Cookies