Grădina din curtea Palatul Parlamentului, plină de fazani. Zona aflată în paragină a umplut centrul Bucureștiului de păsări sălbatice | VIDEO

19 oct. 2021
771 afișări
Grădina din curtea Palatul Parlamentului, plină de fazani. Zona aflată în paragină a umplut centrul Bucureștiului de păsări sălbatice | VIDEO
Grădina din curtea Palatul Parlamentului, plină de fazani. Zona aflată în paragină a umplut centru Bucureștiului de păsări sălbatice | VIDEO

Grădina din curtea Palatul Parlamentului a ajuns să fie plină de fazani, păsări sălbatice care nu prea au ce căuta în centrul Bucureștiului. Mai mult, zona din spatele zidurilor care se vor sparte de zeci de ani este lăsată în paragină, plină de buruieni și bălării, realizând un mediu propice pentru dezvoltarea acestor înaripate.

De ani de zile se dorește ca zidurile Palatului Parlamentului să fie sparte pentru a lăsa tuturor bucureștenilor imensul spațiu verde care în prezent este populat doar cu ciori și fazani. Unde pui că nu este nici îngrijit, fiind plin de buruieni și bălării.

Familii de fazani chiar în centrul Bucureștiului

Bucureștiul pare să se sălbăticească din ce în ce mai mult și primele semne vin chiar de la kilometrul 0 al orașului, Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire din Europa ca suprafață și a doua de pe glob după Pentagon, cum ne place să ne lăudăm. Astfel, familii de fazani, păsări sălbatice, găsite mai mult pe câmpuri, au ajuns să crească fix în București.

După ce în Sectorul 1 au apărut vulpi și zeci de imaginile cu șobolani care se plimbau liberi, printre gunoaie, acum au apărut și fazanii în peisaj. Ce-i drept, aceștia se găsesc în gradina Palatului Parlamentului, ascunsă de ochii lumii de niște ziduri înalte care nu par să fie sparte vreodată, cu toate că se cere acest lucru.

Știri pe Surse a prezentat, aseară, în premieră, un clip cu fazanii care cresc nestingheriți în curtea Palatului Parlamentului. Aceste imagini sunt văzute zilnic de parlamentari, de la ferestre și balcoane, în curtea plină de boscheți. Mai mult, se pare că aceștia ar fi fost văzuți și în zona de lângă Academia Română, unde sunt multe astfel de păsări, deci par să își întindă din ce în ce mai mult teritoriul.

De asemenea, parcul Verdi este un alt loc lăsat în paragină care a devenit casă pentru o altă familie de fazani. Aceste păsări, de obicei sfiioase, par să își găsească lăcaș doar în zonele unde oamenii nu prea se aventurează, cum este și cazul grădinii din curtea Palatului Parlamentului. Rămâne de văzut dacă autoritățile vor lua vreo măsură în această privință sau vor fi lăsate pur și simplu să se înmulțească și mai mult.

Cookies