Gradina cu artisti Editia de primavara

Gradina cu artisti Editia de primavara

Sărbătoarea Floriilor transformă
Parcul Grădina Icoanei în Grădina cu Artişti
De Florii, la un picnic cu artişti, caini si pisici în Parcul Gradina Icoanei

Între 6 şi 8 aprilie a.c., în parcul Grădina Icoanei (Bucureşti, sector 2), pentru toţi iubitorii de artă şi de animale mici, se deschide „Grădina cu Artişti”.
Evenimentul, aflat la cea de-a 6-a ediţie se va desfăşura între orele 11:00 şi 20:00 şi cuprinde o serie de ateliere de creaţie artistică (atelier de încondeiere ouă, pictură, modelarea ceramicii, fotografie, creaţie tutu-uri, atelier de reciclare creativă a deşeurilor, etc.) şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine şi accesorii „hand-made”.
„Grădina cu Artişti” se va anima, în weekend-ul Floriilor şi prin alte activităţi amuzante, relaxante sau spectaculoase: jonglerii cu foc, dansuri latino, irlandeze, jazz dance ṣi concerte de muzică folk, indie si percutie.
Grădina Icoanei se deschide pentru toţi amatorii de artă, sub diversele ei forme de manifestare, trecătorii fiind invitaţi să-şi exerseze talentul la atelierele de creaţie amenajate în Grădina cu Artişti.
Evenimentul, susţinut de Primăria Sectorului 2, îşi propune să promoveze arta, lucrul manual şi dezvoltarea creativităţii personale, prin participarea comună, a artiştilor şi a publicului larg, la atelierele de creaţie. Timp de trei zile, cei interesaţi vor ȋnvăṭa câte puţin din secretele: picturii, prelucrării lutului şi ale bijuteriilor „hand-made”.
În Grădină vor fi prezenṭi artizani diverṣi de la artiṣtii care deṭin la perfecṭie tehnicile ȋncondeierii ouălor la cei care practică quilling-ului (arta de rulare a hartiei, prin care se obṭin diverse obiecte decorative sau accesorii hand-made pentru ṭinute sau pentru nunṭi: mărturii, meniuri, felicitări, etc.)
Când sportul se ȋmbină cu „arta” urbană extremă = slacklining
Printre noutăţile acestei ediţii se numără slacklining-ul, sportul care presupune mersul pe o coardă legată ȋntre două puncte fixe.
În parcul Grădina Icoanei vor fi prezente “Comunitatea de Slackline din România” ṣi echipa “Slackline Evolution” care vor arăta amatorilor de sporturi urbane extreme, ȋn cadrul unui workshop, cum să-ṣi menṭină echilibrul pe corzi. Dintre „maeṣtrii” ȋn slacklining prezenṭi, cu demonstraṭii, ȋn Grădina cu Artiṣti va face parte Florin Limbovici, care a primit 3 Da-uri la Românii au Talent.

În Grădina cu Artiṣti vom dansa pe ritmuri latino, irlandeze şi jazz
De Florii, în Grădina cu artişti invităm pe toţi iubitorii de mişcare la dans! Vineri şi duminica după ora 15:00 vă aştepăm cu mic cu mare să dansaţi pe ritmuri de salsa, rumba şi bachata alături de dansatorii profesionişti ai şcolii Salsa Veneno (www.salsaveneno.ro). Sambătă vă invităm la jazz, alături de Atelier Pas Boutique (www.pasboutique.ro) . Tot sambătă trebuie neapărat să încercaţi dansurile irlandeze împreună cu Anne-Marie Cunningham Dance Academy Bucuresti (www.dansirlandez.ro ).
La orele 18:00 vă invităm la concert
Zilnic, orele 18:00 sunt dedicate concertelor live. Vineri este seara DJ-ilor. Indie Jules (http://soundcloud.com/indiejules ) şi Alexandru Aprodu vor electriza atmosfera cu ritmuri indie şi electro. Sambătă, iubitorii de folk sunt invitaţi desculţi în iarbă să fredoneze melodiile atat de cunosculte ale genului alături de Ştefan Tivodar (http://tivodar.ro/) . Nu vor lipsi din repertoriu compoziţiile proprii marca Proiectul Tivodar (Ştefan Tivodar şi Alex Nichita).
Duminică, după ce ne vom relaxa din nou pe ritmuri de chitare vă invităm la un concert de percuţie cu influenţe indoneziene, alături de Percussion Band .
Grădina cu Artiṣti sprijină comunitatea iubitorilor de animale mici
Între 6 ṣi 8 aprilie, Grădina Icoanei va face loc ṣi unei zone de adopṭii câini ṣi pisici.
Asociaṭiile Robi ṣi Red Panda vor amenaja aceasta zonă ȋn care copiii ṣi părinṭii sunt invitaṭi să adopte un animal care poate lesne deveni cel mai bun prieten. Din zona de adopṭii nu vor lipsi materialele informative despre beneficiile deṭinerii animalelor de companie sau importanṭa sterilizării. De asemenea, copiii pot participa la workshop-uri de ȋnvaṭare a copiilor despre cum trebuie să se poarte ȋn preajma animalelor.

Mai multe informaţii despre evenimentul Grădina cu Artiṣti se pot găsi pe blog-ul evenimentului: www.gradinacuartisti.wordpress.com