Grădina Botanică secretă din București, ascunsă într-o scară de bloc. E plină de de toate, de la mușcate nesfârșite, begonii și hibiscus până la un ficus pe tronul său împărătesc😉

29 feb. 2024
80299 Afișari
Grădina Botanică secretă din București, ascunsă într-o scară de bloc. E plină de de toate, de la mușcate nesfârșite, begonii și hibiscus până la un ficus pe tronul său împărătesc😉
Grădina Botanică secretă din București, ascunsă într-o scară de bloc. E plină de de toate, de la mușcate nesfârșite, begonii și hibiscus până la un ficus pe tronul său împărătesc | Sursa foto: Scară, frumos / Facebook

Pe scara unui bloc din București se află o adevărată grădină botanică, formată din mai multe specii de plante, precum: mușcate, begonii, hibiscus și ficus, printre altele.

De menționat este faptul că plantele de apartament sau, în cazul nostru, plantele de scară de bloc au un efect pozitiv asupra sănătății, întrucât reduc stresul, îmbunătățesc starea de spirit și chiar purifică aerul expirat.

Motivele pentru care oamenii aleg să aibă plante în apartamente sau pe scările de bloc pot fi multe, însă un alt beneficiu al acestora este cel vizual, pentru că plantele formează într-adevăr un decor frumos.

Scara de bloc din București plină de plante

Locatarii unei scări de bloc din Capitală au o pasiune pentru plante și au vrut să le arate acest lucru și vecinilor, creând o adevărată grădină botanică în holul imobilului și pe scări.

În scara respectivă de bloc există diverse specii de plante care împânzesc treptele și balustradele clădirii. Printre specii se numără: mușcate, begonii, hibiscus, ficus și oxalis triangularis.

Plantele sunt așezate atât în ghivece, cât și pe marginea balustradelor de la trepte. În schimb, nu se știe dacă fiecare etaj are câte o floră sau este doar un singur etaj unde au fost plantate toate florile.

Un bucureștean a fotografiat „jungla” respectivă și a publicat imaginea în grupul de Facebook „scară, frumos”, alături de descrierea:

Jungla bucureșteană, frumos!” (C. V.)

Flora din scara unui bloc din București
Flora din scara unui bloc din București. Sursa foto: Facebook/ scară,frumos/Cosmin Vlad

Postarea a strâns multe reacții din partea internauților. Majoritatea au avut reacții pozitive și au apreciat creativitatea oamenilor.

Câteva dintre comentarii

  • „E chiar frumos” (B. P.)
  • „În blocuri junglă, afară parcări” (C. K.)
  • „Au vreun Tarzan prin bloc”.

Te-ar putea interesa și:

Cookies