„Grădina Botanică Imperio” circulă prin București pe linia 21. „Au pus flori în tramvai? Hai că-i drăguț, bine că n-au pus stâlpișori!” De fapt, explicația e mult mai simplă

01 apr. 2024
21264 afișări
Grădina Botanică Imperio circulă prin București pe linia 21. "Au pus flori în tramvai? Hai că-i drăguț, bine că n-au pus stâlpișori!" De fapt, explicația e mult mai simplă | Sursa foto: reclamații STB (fostul RATB) / Facebook

Bucureștenii care s-au nimerit pe linia 21 în același timp cu doi concitadini întorși de la cumpărături de primăvară au călătorit, de fapt, cu s-o numim .. Grădina Botanică Imperio.

Ce s-a întâmplat, de fapt? Într-un tramvai din cele noi, de la Astra, două plante decorative minunate împodobesc la interior acest Imperio de pe Linia 21, imediat după (sau înainte, depinde cum privești) de burduf.

Un bucureștean membru al comunității Reclamații STB (fostul RATB) arătat „Grădina Botanică Imperio” în grupul din care face parte:

Plante in tramvaiul 21.🌿🍃🌿

Comentariile n-au pregetat. Unii bucureșteni păreau convinși (și încântați) că, de-adevăratelea, STB at fi pus plante prin mijloacele de transport în comun:

Chiar drăguț! Parcă e intrarea în sufragerie. 

Dacă nu mai avem verdeață pe străzi, măcar în tramvaie… 

Arata mai primitor!

Ce frumos! Poate pune și al nostru, de la 3.

Chiar arată bine!

Grădina Botanică Imperio și cea mai probabilă explicație a ei

Întrebarea, desigur, persistă: ce e cu florile din tramvai? Iar cea mai probabilă și plauzibilă variantă este și cea mai simplă: cel mai probabil, aparțin călătorilor STB alături de care stau, Au fost la cumpărături și acum le duc acasă.

Deci, deocamdată, nici vorbă ca transportul public din București să cunoască o astfel de însuflețire verde la interior.

Dar, oricum ar fi, imaginea și momentul sunt realmente încântare.

Pentru că plantele chiar au un efect extraordinar asupra noastră. Sunt, de exemplu, foarte liniștitoare. Într-un studiu citat de Time, medicii au ajuns la concluzia că „plantele de interior pot reduce stresul fiziologic și psihologic”.  E de-ajuns deseori doar să privim fotografii cu plante, iar impactul imaginii are un pozitiv asupra nivelului de stres. Atunci când pacienții dintr-o sală de așteptare a unui spital au fost expuși fie la o plantă reală, fie la un afiș al unei plante, fie la nicio natură, cercetătorii au descoperit că atât plantele reale, cât și posterele erau legate de un nivel mai scăzut de stres.

Poate vrei să citești și:

Cookies