Grădina Alhambra din București. Se redeschide după mai bine de 30 de ani

21 aug. 2021
24888 Afișari
Grădina Alhambra din București. Se redeschide după mai bine de 30 de ani
Grădina Alhambra din București. Se redeschide după mai bine de 30 de ani. Sursă foto: ALEX IACOB / NICOLAE NENCIULESCU

Grădina Alhambra din București. Se redeschide pe 26 august 2021, după mai bine de 30 de ani. Construită în anul 1916, este prima grădină istorică din Capitală.

Grădina Alhambra din București. Se redeschide după mai bine de 30 de ani, potrivit unui comunicat de presă transmis de Teatrul Elisabeta.

Grădina Alhambra din București

Prima grădină istorică din București, Grădina Alhambra, a fost construită în anul 1916. Minunăția se redeschide în data de 26 august 2021, cu un concert pop-opera susţinut de grupul Ad Libitum Voices, conform sursei citate, potrivit Agerpres.ro.

Recomandăm și: Evenimente în București în weekendul 21 – 22 august. Spectacole de teatru, expoziții și concerte la care putem merge

Grădina Alhambra a fost uitată timp de mai bine de 30 de ani, iar într-un final, în acest an este adusă la viață. Potrivit organizatorilor de evenimente, spațiul urmează să găzduiască multe evenimente culturale:

  • concerte;
  • spectacole;
  • seri tematice;
  • expoziții;
  • instalații new-media.

Vineri, 27 august 2021, la grădina Alhambra din București va avea loc spectacolul de muzică și dans al The Cuban Project. Vor fi prezenți muzicienii Harvis la voce şi trompetă, El Nino la voce şi percuţie şi Omar Secada la voce şi pian. Alături de ei vor fi un DJ şi două perechi de dansatori.

Se află chiar în mijlocul Capitalei

Grădina Alhambra se află în centrul Bucureștiului, pe strada Constantin Mille, nr 13 (dă un search pe Google, să vezi că este fix în buricul târgului). Superba grădină face parte dintr-un ansamblu de monumente istorice, alături de cunoscutul fost Cinematograf Capitol.

Recomandăm și: Cum a ajuns Bucureștiul la Frankfurt, pe podium. Arhitecții care transformă lumea

Spațiile acestea au trăit momentele lor de glorie în perioada interbelică. La acel moment erau printre cele mai cool locuri de petrecere a timpului liber alături de prieteni. Arhitectura orginală urmează să fie pusă în valoare prin intermediul reabilitării lor, iar evenimentele prezentate aici vor avea scopul de a moderniza spațiile.

Proiectul format din Grădina Alhambra și fostul cinematograf Capitol, început în acest an, este demarat de Asociaţia Culturală Teatrul Independent Elisabeta.

„Ambele spaţii vor fi recondiţionate şi redate vieţii culturale a Bucureştiului”, au transmis reprezentanții proiectului.

Noi ne pregătim să mergem la Grădina Alhambra, sperăm să ne vedem acolo și cu tine.

Cookies