ARHIVA B365

Gorghiu, pe tema majorării veniturilor medicilor: Creșterea salariilor este o iluzie

„Guvernul Ponta a atras România într-o spirală a populismului. Totul a plecat de la proiectul legii salarizării bugetarilor, care a dat milioanelor de români care lucrează la stat iluzia unor creşteri salariale majore, într-un timp scurt. Victor Ponta e un premier lipsit de credibilitate, care îşi doreşte cu orice preţ să rămână la putere. Încearcă să cumpere bunăvoinţa oamenilor şi a declanşat un val de revendicări sociale, care a început cu medicii şi se pare că va continua cu profesorii şi cu poliţiştii”, a declarat Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă, citat de MEDIAFAX.

Gorghiu mai susține și faptul că invitaţia PNL la dialog, pe tema Codului Fiscal şi a legii salarizării bugetarilor este în continuare actuală, întrucât majorările de salarii nu pot fi aplicate simultan fără a compromite stabilitatea economică.

„Chiar dacă revendicările diverselor categorii de bugetari sunt absolut legitime, este clar că ele nu pot fi îndeplinite simultan, fără a compromite stabilitatea financiar-bugetară a ţării. PNL consideră că guvernul actual nu poate gestiona valul de nemulţumiri sociale. Chemarea noastră la dialog adresată celorlalte forţe politice, în special pe tema codului fiscal şi a legii salarizării, este acum mai actuală şi mai necesară decât oricând”, a mai declarat Gorghiu.

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că medicii şi cadrele medicale vor avea salariile mărite cu 25% din luna octombrie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button