ARHIVA B365

Gorghiu: În conflictul Intact-ANAF, Iohannis a făcut o declaraţie conform prerogativelor

„Declaraţiile domnului preşedinte trebuie privite exclusiv din perspectiva preocupărilor fireşti pe care un preşedinte de ţară le are pentru a asigura echilibrul în societate şi pentru a-şi exercita atribuţiile conform prerogativelor constituţionale”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Gorghiu. 

Întrebată dacă poziţia preşedintelui a fost justă, aceasta a răspus:”Nu, eu am spus că nu fac niciun alt comentariu altul decât că domnia sa a făcut o declaraţie din perspectiva atribuţiilor pe care le are, din perspectiva atribuţiilor constituţionale”.

Ea a mai spus că acest conflict dintre trustul Itact şi ANAF este unul de natură juridică şi crede că poate fi soluţionat în instanţa de judecată şi că a înţeles că sunt şi exercitate aceste căi de atac, scrie Mediafax. 

Gorghiu: Moţiunea de cenzură este o ameninţare fluturată la geam de Dragnea

De asemenea, Alina Gorghiu a mai spus că nu crede că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va iniţia o moţiune de cenzură la adresa guvernului tehnocrat pentru că aceasta ar genera instabilitate în România,

„Mi se pare o imprudenţă să ameninţi prin diverse voci, inclusiv prin vocea ta, un Cabinet tehnocrat al cărui mandat este de trei luni de zile până în acest moment cu moţiunea de cenzură pentru că nu eşti pe aceeaşi lungime de undă cu ei (…) Nu cred că cineva poate avea inconştienţa să genereze instabilitate în România printr-o moţiune de cenzură. Am auzit această ameninţare, dar cred că e o ameninţare fluturată la geam de domnul Dragnea. Nu cred că va concretiza acest demers pentru că realmente o ţară întreagă s-ar uita la domnia sa ca la persoana care a dezechilibrat România într-un moment important”, a declarat Alina Gorghiu, copreşedintele PNL.

Ea a apreciat că schimbarea prefecţilor făcută joi de Guvern este un început de „depesedizare”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button