Gorghiu, după negocieri: PNL propune dizolvarea parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate

de:
05 nov. 2015
0 afișări
Gorghiu, după negocieri: PNL propune dizolvarea parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate

Iată principalele declaraţii ale liderilor PNL:

Alina Gorghiu: „N-am făcut niciun fel de propunere pentru prim-ministru. Propunerea PNL a fost dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate. I-am arătat preşedintelui temeiul pe care ne bazăm în organizarea de alegeri anticipate. Cred că s-au făcut foarte multe greşeli în politică în ultimii 25 ani, iar acestea se văd în societatea românească. Înţeleg ceea ce se întâmplă nu putem opta decât pentru dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate. Nu am înaintat niciun fel de calendar. Delegaţia PSD a avut o poziţie nuanţată, care nu excludea organizarea de alegeri anticipate. E momentul în care nu mai e cazul de scandal sau de crize de politice la vârf.

Vor urma consultări nu doar mâine, ci e posibil ca şi în zilele care următoare să fie o nouă rundă de negocieri cu partidele politice, mă bucur că preşedintele are o rundă de discuţii cu reprezentanţii societăţii civile. În funcţie de aceste discuţii, la finele nefocierilor vom avea o soluţie cristalizată”.

Vasile Blaga: „Un proiect de dezvoltare a României pe 10-15-20 ani poate fi pus în aplicare de un parlament credibil. Totul se poate realiza prin alegeri anticipate. Alegerile anticipate se organiează clar, după noua lege.

Mircea Ionescu-Quintus: „Preşedintele a spus că aceasta este soluţia cea mai rezonabilă în momentul de faţă. Cât e de greu de realizat asta se va vedea. Înţelegem că nu e uşor. Cât timp mai rămân câţiva parlamentari, câteva grupuri mici, parlamentul nu se poate dizolva şi atunci lăsăm ţara pe mâina cui?”

Alina Gorghiu: „Ar fi un avantaj dacă reuşim să organizăm alegeri anticipate, pentru că s-ar putea suprapune alegerile locale peste alegerile parlamentare. Sunt convinsă că lumea s-a săturat să aibă în fiecare an un tur de alegeri. Anul viitor avem alegeri locale şi parlamentare. Ar fi mană cerească dacă am reuşi să le suprapunem.

Demisia PNL ca parlament n-ar rezolva problema de acum. Am propus alegeri anticipate prin acord politic al liderillor. Cea mai cinstită şi justă soluţie la îndemână pe care am propus-o e cea a alegerilor anticipate. Nu va fi nicio schimbare, vorbim de acealeaşi echipe, aceleaşi partizanate şi lipsă de legitimitate, motiv pentru care am propus această variantă.

UDMR are printre variante posibilitatea organizării de anticipate. Preşedintele va analiza şi va face la sfârşit declaraţii. 

Cred că aceste consultări sunt necesare. Fiecare partid trebuie să-şi susţină punctul de vedere, să susţină cu argumente maniera pe care o propun preşedintelui. Varianta PNL nu e gândită pentru scorul politic, pentru câştigarea de capital electoral, ci ca soluţie pentru semnalul de schimbare”.

Blaga: „Noi am propus de alaltăieri o propunere şi un pact de alegeri anticipate, dar am fost refuzaţi”. 

Cookies