Gorghiu anunță că va depune o moțiune pe tema exercitării votului în Diaspora

de:
25 ian. 2015
0 Afișari
Gorghiu anunță că va depune o moțiune pe tema exercitării votului în Diaspora

„Intitulată „Voting in Diaspora — making it real”, moțiunea ridică întrebarea legitimă dacă guvernele sunt capabile să asigure respectarea drepturilor și libertăților pentru cetățenii din diaspora, în condițiile creșterii gradului de mobilitate a cetățenilor și, implicit, a migrației în creștere.

Din păcate, nu putem să nu observăm că, uneori, cetățenii aflați în afara țării lor de proveniență întâmpină dificultăți majore în a-și exercita dreptul la vot, fie prin lipsa dialogului interguvernamental, fie prin lipsa unei infrastructuri corespunzătoare, fie prin urmărirea unor interese electorale ale guvernelor care organizează alegerile”, susține Alina Gorghiu, într-un comunicat de presă remis duminică AGERPRES.

În context, Gorghiu afirmă că pentru PNL”introducerea votului prin corespondență în legislația electorală reprezintă prioritatea zero”. „Preocuparea noastră pentru asigurarea unor condiții echitabile de vot pentru românii din străinătate s-a manifestat încă de anul trecut, când parlamentarii liberali au depus o inițiativă legislativă pe această temă, iar discuțiile actuale pentru constituirea unui Cod electoral unitar și coerent reprezintă un bun prilej pentru introducerea votului prin corespondență”, precizează liderul liberal.

Deputatul PNL Alina Gorghiu face parte din Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Moțiunea pentru rezoluție se depune cu semnăturile a cel puțin 20 de membri ai Adunării din cel puțin cinci delegații naționale. Rezoluțiile reprezintă decizii ale APCE asupra unor chestiuni pe care Adunarea este abilitată să se pronunțe.

Cookies