Google Traffic, disponibil în Bucureşti: ne va spune care sunt cele mai aglomerate drumuri

de:
20 iun. 2012
0 Afișari
Google Traffic, disponibil în Bucureşti: ne va spune care sunt cele mai aglomerate drumuri

Pentru a avea acces la acest serviciu, tot ce trebuie sa faci este sa intri pe Google Maps, sa bifezi optiunea trafic si sa urmezi legenda. Drumurile rosii sunt cele mai aglomerate, iar drumurile verzi sunt cele recomandate pentru a ajunge mai rapid la destinatie.

„Hărţile Google şi-au extins acoperirea serviciului de vizualizare a condiţiilor de trafic în timp real, pentru a include 7 ţări noi: Belarus, Estonia, Letonia, Mexic, Peru, România şi Africa de Sud”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de zf.ro.

Google Trafic va prezinta în timp real starea drumurilor din Capitală şi de pe autostrăzi. Serviciul urmează să fie extins la nivel naţional.

Informaţiile referitoare la trafic nu sunt colectate de Google pe baza informaţiilor furnizate de autorităţi sau de camerele video, ci acestea sunt colectate de la utilizatorii care folosesc Google Maps de pe terminalele mobile sau navigarea cu Hărţi Google de pe terminalele mobile, relatează Capital.

Astfel, dacă românii care au smartphone-uri (se estimează că peste un milion de români au telefoane inteligente), nu au activat GPS-ul sau aplicaţia Google Maps, informaţiile furnizate de Google Traffic nu vor fi relevante.

Telefoanele care au activat GPS-ul şi Google Maps trimit informaţii către Google privind viteza cu care se miscă maşina. Google compară viteza maşinii cu cea a altor participanţi la trafic şi pot afla care sunt condiţiile de trafic. Cu cât sunt mai multe smartphone-uri activate, cu atât informaţiile din trafic sunt mai bune.

Google spune că utilizatorii nu ar trebui să îşi facă griji în ceea ce priveşte informaţiile trimise de smartphone-ul lor deoarece acestea sunt anonime. De asemenea, toate informaţiile legate de locul de unde a plecat maşina şi destinaţia sa sunt şterse automat, astfel încât nimeni de la Google nu va şti de unde a venit maşina şi unde a ajuns.

Cookies