Google îi trezește pe utilizatori la realitate cu imagini dure din criza climatică. Doodle de la Ziua Pământului 2022

22 apr. 2022
282 Afișari
Google îi trezește pe utilizatori la realitate cu imagini dure din criza climatică. Doodle de la Ziua Pământului 2022

Google marchează Ziua Pământului 2022 cu un doodle dur în care afișează imagini din satelit care arată topirea ghețarilor, retragerea stratului de zăpadă, defrișarea și albirea coralilor. Google le reamintește astfel utilizatorilor care este impactul umanității asupra climei și mediului. În descrierea doodle, Google face trimiterea la raportul Uniunii Europene asupra schimbărilor climatice.

Doodle-ul Google pentru Ziua Pământului din 2022 include patru Gif-uri, create din imagini din satelit și fotografii de la The Ocean Agency. Acestea se vor roti pe tot parcursul zilei.

Ele arată retragerea glaciară la vârful Muntelui Kilimanjaro, din Tanzania, între decembrie 1986 și 2020, și topirea ghețarilor, în Sermersooq, Groenlanda, între decembrie 2000 și 2020, scrie Antena 3 care preia un articol din The Guardian.

Alte imagini arată albirea a coralilor de pe Marea Barieră de Corali, de lângă insula Lizard din Australia, între martie 2016 și octombrie 2017, și defrișarea pădurilor Harz din Elend, Germania, între decembrie 1995 și 2020.

 

”Lumea noastră fizică și biologică se transformă în fața ochilor noștri”

Consilierul climatic Lesley Hughes, profesor de biologie la Universitatea Macquarie din Sydney, a declarat că imaginile cu albirea coralilor sunt unele cu ”un impact foarte mare” care ar putea da de gândit.

”Portretul nostru natural major, pe care îl administrăm, este un simbol al impactului schimbărilor climatice asupra unui ecosistem extraordinar de divers. Lumea noastră fizică și biologică se transformă în fața ochilor noștri și asta e ceea ce subliniază aceste imagini și, prin urmare, nu avem absolut timp de pierdut”, a spus Hughes, potrivit The Guardian.

Marea Barieră de Corali a trecut prin cel de-al șaselea eveniment de albire în masă în luna martie, iar studiile aeriene nu au arătat aproape niciun recif pe o porțiune de 1.200 km care să scape de căldură.

Hughes a spus că imaginile cu retragerea gheții glaciare ar fi la fel de semnificative. În Noua Zeelandă, ghețarii mari și străvechi se subțiază într-un ritm alarmant. Imformații suplimentare pot fi găsite aici.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies