BAZAR

GOOGLE DOODLE 2 noiembrie. George Boole, sărbătorit de GOOGLE printr-un logo special

GOOGLE DOODLE 2 NOIEMBRIE 2015, GEORGE BOOLE. George Boole este sărbătorit de Google cu un logo animat pe 2 noiembrie. George Boole (n. 2 noiembrie 1815 la Lincoln – d. 8 decembrie 1864 la Ballintemple, Cork) a fost matematician, logician și filozof britanic. 

George Boole pune bazele a ceea ce ulterior se va numi algebră booleană, dezvoltând un nou tip de logică, logica matematică.

GOOGLE DOODLE 2 NOIEMBRIE 2015, GEORGE BOOLE. A introdus o clasă specială de latici, ceea ce a constituit începutul a ceea ce ulterior va fi denumit algebră booleană.

GOOGLE DOODLE 2 NOIEMBRIE 2015, GEORGE BOOLE. Prin reducerea la un simbolism logic, GEORGE Boole a creat o algebră ușor de înțeles (algebră logică, booleană), care cuprinde calculul claselor, calculul propozițiilor și calculul relațiilor și care deci cuprinde codificarea gândirii corecte.

George Boole a stabilit 7 axiome și prin aceasta a dat logicii matematice un domeniu științific autonom, care are numeroase și variate aplicații și joacă un rol important în teoria circuitelorelectronice.

GOOGLE DOODLE 2 NOIEMBRIE 2015, GEORGE BOOLE. George Boole s-a mai ocupat și de sistemele hipercomplexe generale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button