ȘTIRI

Google a publicat un formular prin care europenii pot cere îndepărtarea conţinutului inadecvat

Larry Page, seful companiei, spune ca decizia va afecta start-up-urile care vor sa se dezvolte si va ajuta guvernele represive sa limiteze dreptul la exprimare. El spune insa ca Google va privi lucrurile si din perspectiva europenilor si se va dezbate mult pe subiect, informează Hotnews.com.

Compania americana spune ca va analiza fiecare caz in parte astfel incat sa evalueze daca e vorba de informatii de interes public sau de unele care sunt irelevante pentru publicul larg, dar inadecvate si daunatoare strict pentru persoana care face solicitarea.

In formular, solicitantul trebuie sa mentioneze link-uri catre rezultatele pe care le-ar dori indepartate, trebuie sa explice de ce vrea asta si in ce mod URL-ul este „irelevant, invechit sau nepotrivit”. User-ul trebuie sa trimita si o fotografie si buletinul de identitate scanat, pentru ca Google sa fie sigura ca altcineva nu face o farsa.

Aici găsiţi formularul.

Curtea Europeana de Justitie a publicat o hotarare defavorabila Google, consecinta fiind ca utilizatori pot cere motoarelor de cautare – in anumite conditii – sa stearga informatii care incalca dreptul la viata privata si dreptul la protectia datelor cu caracter personal.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button