Goodbye party pentru Asteroidul B 612. Se închide singura librărie pentru copii din București

05 oct. 2022
476 afișări
Goodbye party pentru Asteroidul B 612. Se închide singura librărie pentru copii din București
Goodbye party pentru Asteroidul B 612. Se închide singura librărie pentru copii din București. Sursa foto: Facebook/ Asteroidul B 612

Singura librărie pentru copii din București se închide după 3 ani de existență. Anunțul a fost făcut de fondatoarea Asteroidul B 612, Ana Sipciu.

Se închide singura librărie pentru copii din București: Asteroidul B 612

Asteroidul B 612 a fost unicul loc din București în care se vindeau doar cărți pentru copii, fără jocuri, fără ceaiuri, suveniruri sau alte obiecte pe care le găsim în cele mai multe librării pentru adulți, potrivit Cultura La Dubă.

Ana Sipciu, fondatoarea librăriei din Cartierul Cotroceni, a explicat pe YouTube de ce a ales să închidă librăria Asteroidul B 612:

„Noi suntem o librărie mică și nu am vândut decât carte. Dacă există în România o librărie micuță care nu vinde decât carte și o duce bine spre foarte bine, aș vrea să îmi spuneți și mie cum reușește, fiindcă eu nu știu de aici, de pe marginea pieței de carte”, a declarat fondatoarea Ana Sipciu, conform sursei citate.

Ca să supraviețuiască, librăria ar fi trebuit să-și extindă gama de produse cu multe lucruri în afară de cărțile pentru cei mici, iar fondatoarea nu și-a dorit să facă acest pas.

„Asteroidul e o planetă de povești și cam asta ar trebui să fie misiunea lui”, explică Ana Sipciu.

Goodbye party

Librăria Asteroidul B 612 rămâne deschisă până duminică, 23 octombrie, iar în acest timp vizitatorii pot cumpăra cărțile care au rămas pe stoc.

„pa, librărie! ❤️ (goodbye party pentru copii mici și mari)” se numește evenimentul anunțat și pe Facebook. Fondatoarea librăriei a ales să organizeze o petrecere de rămas bun în weekendul 22-23 octombrie 2022:

„Pe 22-23 octombrie vă așteptăm cu prăjituri și voie bună să ne luăm la revedere de la Asteroid! ❤️ Citim povești, desenăm pe perete, facem poze și ne amintim cât ne-am distrat împreună în acești 3 ani 😊”

Anunțul integral postat pe YouTube:

Cookies