Good cop, bad cop la Palatul Victoria. Unul anunță tăieri, altul răzgândiri

10 feb. 2021
40 Afișari
Good cop, bad cop la Palatul Victoria. Unul anunță tăieri, altul răzgândiri
Guvernarea cu PSD rupe PNL. Ludovic Orban, propus pentru excludere, a cerut demisia întregii conduceri a PNL, în frunte cu Florin Cîțu

Continuă răzgândirile în ceea ce privesc reducerile bugetare. Dacă actualul Prim-Ministru, Florin Cîțu, este cel care aduce veștile proaste, Ludovic Orban, fostul premier, este cel care anunță răzgândirile.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat miercuri că gratuitatea pentru studenți la călătoriile cu trenul va fi menținută între localitatea de domiciliu și localitatea unde se află facultatea.

”Se va menține gratuitatea pentru studenți, dar pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea de studii. De asemenea, studenții vor beneficia și de alte reduceri”, a precizat, conform g4media.ro, Ludovic Orban.

Gratuitatea totală pentru studenți pe CFR a fost introdusă de guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu în 31 ianuarie 2017, în perioada în care partidul lui Liviu Dragnea se folosea folosea măsurile de sprijin pentru diferite categorii sociale pentru a-și trece mai ușor modificările la legile din justiției.

Guvernul pregătește adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care vor fi eliminate o serie de sporuri, subvenții și indemnizații acordate angajaților din sectorul bugetar.

Ordonanța care ar urma să fie adoptată miercuri și să reprezinte doar un prim pas pentru reducerile bugetare anunțate deja prin declarații publice de către premierul Florin Cîțu.

Acesta i-a anunțat pe colegii din conducerea PNL, reuniți luni dimineața în ședința Biroului Politic Național că nu se vor mai acorda vouchere de vacanță în acest an pentru bugetari. Anul acesta se vor folosi doar voucherele de vacanță acordate în 2019 și 2020 care nu au fost folosite, urmând ca din 2022 să se reia acordarea acestora.

Totodată, sporurile pentru angajații din sectorul public vor fi plafonate, sporurile pentru expunere la Covid acordate angajaților din prefecturi vor fi eliminate și va fi redusă indemnizația de hrană pentru anumite categorii.

Cookies