BAZAR

God Is An Astronaut se întoarce, la anul, în România, de data asta în The Silver Church Club. Eveniment recomandat de B365

În luna aprilie 2011, The Silver Church Club a găzduit unul dintre cele mai aşteptate evenimente post-rock ale anului, un minunat concert al trupei God Is An Astronaut. Muzică post-rock impresionantă, în genul unui „soundtrack for life”, o sală plină de fani dedicaţi atmosferei create pe scenă de o formaţie pasionată în tot ceea ce face şi un sunet incredibil ne-au convins să-i facem să revină.

Aşa că, pe 12 martie 2012, God Is An Astronaut se întorc pentru un mult-aşteptat concert la The Silver Church Club. Într-o formulă nouă dar cu aceeaşi energie explozivă de care dau dovadă de fiecare dată.

God Is An Astronaut este cea mai importantă formaţie a zonei muzicale post-rock care a concertat în România până acum. Înfiinţată in 2002 în Irlanda, la iniţiativa lui Torsten Kinsella (voce, chitară, clape), fratele său geamăn Niels Kinsella (bass, chitară, visuals) şi a lui Lloyd Hanney (tobe, synth), God Is An Astronaut lansa în acelaşi an albumul de debut ”The End of the Beginning” la propria casă de producţie Revive Records. Două  dintre clipurile trupei – “The End of the Beginning” si “From Dust to the Beyond“, au ajuns rapid să fie difuzate la MTV UK şi de posturile MTV din întreaga Europă.

Succesul şi activitatea creatoare a trupei au fost susţinute de materialele discografice care aveau să promoveze God Is An Astronaut în Europa şi peste oceane : ”All Is Violent, All Is Bright” (2005), E.P.–ul “A Moment of Stillness” (2006) ,”Far from Refuge” (2007), ”God Is an Astronaut” (2008). Tot în 2008 trupa se îmbarca pentru primul său tur în S.U.A.

Pe 12 februarie 2010 se lansa pe websiteul oficial God Is An Astronaut piesa “In The Distance Fading”, ce anunţa cel de-al V-lea album al trupei: “Age of the Fifth Sun” (17 mai 2010). Începând cu 2011, trupei i se va alătura Jamie Dean (keyboards) pentru showurile live, iar Lloyd Hanney predă frâiele de tobar lui Michael Fenton.

Echipa este reînnoită, dar review-urile şi multe din reacţiile de după sunt peste aşteptări, concertele trupei profitând de exploszia de energie a noului line-up. Descriindu-se ei înşişi în câteva cuvinte, trupa God Is An Astronaut se caracterizează ca „o fotografie sau snapshot a ceea ce suntem noi într-un moment în timp”. Chiar dacă au 5 albume în palmares, prezentarea trupei şi ethos-ul energic au rămas la fel ca la început – marea prioritate rămânând pasiunea pentru muzica pe care o cântă.

Band:

Torsten Kinsella – Guitar (2002)

Niels Kinsella – Bass, Visuals (2002)

Michael Fenton – Drums (2011)

Jamie Dean – Piano/Synths (2010)

Websites:

http://www.godisanastronaut.com

http://www.facebook.com/godiaa

http://www.myspace.com/godisanastronaut

http://www.last.fm/music/god+is+an+astronaut

http://www.youtube.com/giaa

Preţ bilet: 50 lei. Biletele sunt în număr limitat şi se pot cumpăra atât din reţeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro)

Mai multe detalii despre acest eveniment puteţi afla de atât de pe site-ul www.tscarena.ro cât şi de pe pagina evenimentului creat pe Facebook.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button