ARHIVA B365

Goana după mistreţi la Balc. Sute de mistreţi vor ajunge în bătaia puştilor bogaților Europei

Sute de mistreţi vor ajunge sâmbătă şi duminică în bătaia puştilor celor mai bogaţi oameni din Europa, dar şi din România. Mistreţii împuşcaţi vor fi donaţi unor case de bătrâni şi orfelinate, potrivit Digi24.

Miliardarii Europei şi-au dat întâlnire la Balc, în judeţul Bihor, la vânătoarea organizată de Ion Ţiriac. Prinţul Sturdza, celebrul designer Stefano Ricci, Wolfgang Porsche sau Franz Rauch au ajuns pe domeniu vineri după-amiază. Marele absent al partidei de vânătoare este George Marsan, primarul din Monte Carlo, care a răspuns solicitării trimisă de Asociaţia Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor de a nu ucide mistreţi.

Primul care a ajuns în Bihor a fost Ion Ţiriac, care a aterizat în această după-amiază pe aeroportul din Oradea. La scurt timp au sosit şi alţi invitaţi. Printre ei, Stefano Ricci, proprietarul celui mai mare magazin de modă din lume, şi Arpad Sarkany, şeful celei mai mari firme de partide de vânătoare din România.

„Este o bună ocazie să revedem prieteni vechi și o partidă de vânătoare este o celebrare a prieteniei”, a declarat Stefano Ricci.

Arpad Sarkany: „După cum îl cunoaștem noi pe domnul Țiriac, o să fie la aceleași standarde mari și cu același profesionalism organizat. Oamenii vin să se relaxeze, să se întâlnească între ei, să-și mențină prietenia.”

După ora 17 pe domeniul de la Balc a ajuns şi prinţul Sturdza, un invitat nelipsit de la vânătoarea de mistreţi.

„Foarte bine organizat. Străinii care vin sunt încântați de obicei. Totul e foarte bine. Așa cum face domnul Țiriac – totul foarte bine. Sunt multe vânători în ţarcuri, asta este de departe cea mai bună, că nu ai impresia că eşţi într-un ţarc. Sunt numai mai mulţi mistreţi”, a remarcat prinţul.

Arsenie Maroșan, primarul comunei Balc: „Oamenii sunt mândri că avem în comună acest fond de vânătoare și, în afară de asta, ne vizitează comuna atât domnul Țiriac, cât și invitații dânsului.”

Doar că localnicii au alte aşteptări de la bogaţii Europei.

„Cum vin așa și pleacă, dar niciunul nu se gândește să facă drumurile, deoarece prin sat îți rupi gâtul dacă mergi.”

„El face ce vrea: animale sunt ale lui. Vedeți și acasă că, porcii dacă se sporesc, oamenii taie porci. Vânătoarea asta ne aduce și unele beneficii în sat.”

Ca în fiecare an, sunt aşteptate şi proteste ale organizaţiilor care luptă pentru apărarea drepturilor animalelor. Anul trecut, aceştia au vărsat în faţa intrării domeniului două găleţi cu vopsea roşie, în semn de protest.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button