Goana după bani l-a făcut pe un șofer din București să își lase mașina pe un loc pentru persoane cu dizabilități. „Era tânăr, sănătos tun”

25 mai 2023
6247 Afișari
Goana după bani l-a făcut pe un șofer din București să își lase mașina pe un loc pentru persoane cu dizabilități. „Era tânăr, sănătos tun”
Goana după bani l-a făcut pe un șofer din București să își lase mașina pe un loc pentru persoane cu dizabilități. „Era tânăr, sănătos tun”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un șofer și-a parcat mașina pe un loc destinat persoanelor cu diazabilități, pentru a merge să scoată bani de la bancomat.

„Șoferul era tânăr, sănătos tun”

Probabil din grabă sau, pur și simplu, din indiferență, un șofer și-a parcat autovehiculul pe un loc destinat persoanelor cu nevoi speciale. Întâmplarea s-a petrecut la Kaufland, pe Șoseaua Sălaj, în Sectorul 5 al Capitalei.

Șoferul a fost surprins de către un trecător, care i-a și fotografiat mașina parcată neregulamentar. Trecătorul a postat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București” și a spus că șoferul respectiv nu părea să aibă vreo dizabilitate.

De asemenea, el a mai spus că șoferul era tânăr, avea maximum 30 – 32 de ani și că ar fi parcat acolo pentru a merge la bancomat să scoată bani.

Șoferul era un tânăr, maximum 30 – 32 de ani, sănătos tun. Scotea bani de la bancomat.” – A. V.

Postarea bărbatului strâns mai multe comentarii din partea internauților. Unii au ironizat situația, alții l-au îndemnat să cheme poliția.

O bucureșteancă a spus că parcările pe locurile pentru persoane cu dizabilități sunt des întâlnite în acea zonă:

După amiază toate locurile cu regim special sunt ocupate, nu este nimic nou acolo.” – F. S.

Câteva dintre comentariile postării

  • „Dacă era sănătos tun nu parca pe acel loc.” – M. M.
  • „Acolo așa e regula, dacă nu parchezi așa, înseamnă că ai o problemă.” – I. B.
  • „Eu chemam poliția.” – C. F.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Șoferii care își lasă mașinile parcate pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități riscă să primească amenzi destul de mari. Asta doar în cazul în care nu dețin un card-legitimație care să ateste că au dizabilități sau că transportă o persoană cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020 stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Te-ar putea interesa și:

Cookies