Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom

12 feb. 2021
1906 Afișari
Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom

Salutare, prieten drag. Bine ai venit la “Mănânc pentru tine”. Eu sunt Dragoș și mi-e foame. Și când mi-e foame, cumpăr de pe la bodegile din București, mănânc și, pe cât posibil, încerc să descriu experiența, așa încât să știm cu toții ce și cum.

Nu vă descălțați. Intrați așa.

Săptămâna asta, am trecut pragul a două recomandări venite din partea voastră, ceea ce m-a încântat foarte mult, eu nefiind un tip prea ieșit în oraș. Bucureștiul e, surprinzător, foarte mare, așa că orice recomandare e foarte bine venită la noi acasă. Așa am fost crescuți.

Așadar, am vizitat două locuri. O sandvișărie mișto, cu bar, și o cofetărie super nouă pe bază de savarine cu alcool fin. Savarine cu alcool? Bring it on.

Ziua vizitei: dumincă după amiaza

Temperatura exterioară: joasă

Foame pe o scară de la 1 la 10? 10. cu felicitări.

Mai întai, localurile

Prima recomandare: Grabit Pastrami Bar.

În intersecție, la Kogălniceanu, pe Plevnei 5, se află locul ăsta mic și drăguț aranjat, GRABit Pastrami Bar. Pe Facebook zice că e “The real artisan pastrami sandwich & hotdog”. Lăsați, am mai auzit noi din astea. Să vedem ce știe.

Poză cu intrarea și cu mine în reflexie. Costumul de ski mă dă de gol. Epuizat și lihnit de foame, după un weekend la munte. Abia aștept s-ajung acasă, să mănânc și să zac până nu mai pot.

La interior, locul e destul de restrâns, cu doar două scaune. Mici selecții de băuturi, cum ar fi șampania săracului, sunt disponibile la fața locului. Senzația e de your local Eat & Go sau “dacă stai, nu sta prea mult, că mai vin și alții”. Fiind foarte frig afară, geamul rabatabil/vitrina era închisă, așa încât am stat în fum “de gătit” sau “miros de mâncare”. Poate nu mergea hota, cine știe. Mă gândesc că un geam rabatat ar fi schimbat tot aerul. La proporiu. În fine, am întrebat vânzătorul clasicul “Cu ce vă lăudați?”, rezultatul fiind următorul:

  • Pastrami Classic – Sandwich cu pastramă de vită, untură de vită wagyu, muștar, ceapă murată, pâine cu maia.
  • Hotdog Reuben – Crenvurșt, fondue de brânză, varză murată, sos rusesc

Timp de preparare: 15 minute. Cel mult. Good.

GRABit are și desert în meniu, însă am decis să-l ignor, nu că poate n-ar fi bun, dar e desert de la Friddi și pentru Friddi am planuri separate. La vară.

A doua recomandare: Liberté, cofetărie franțuzească autentică.

E experiență senzațională. Frumos, curat și apetisant. Sub sloganul “Tartes. Café. Champagne”, pe Dorobanților 33A, aceiași oameni care au făcut revoluție în eclerărism au deschis o nouă chestie, o cofetărie a cărei vedetă este savarina cea de toate zilele, cunoscută și sub numele de baba. Sau invers. Baba ca savarina. Oricum, dacă are frișcă, e însiropată și arată ca o savarină, atunci sigur e o savarină.

Variantele de savarine cu alcool au chestia aia mică, ca o pipetă, cu ajutorul căreia poți să-ți însiropezi singur/singură savarina. Sună dubios, știu, dar chiar asta se-ntâmplă.

Cofetăria asta arată minunat, e primitoare și caldă. Mai, mai că-mi venea să m-așez la o masă. În vitrină, o mare de savarine “desenate” și tarte instagramabile! Totul e la vedere și la linie.

 

Home. Unboxing. Food.

 

Judecata de Apoi

Pastrami Classic – Sandwich cu pastramă de vită, untură de vită wagyu, muștar, ceapă murată, pâine cu maia.

Pastrami, mami! E normal să-ți plouă-n gură când scrii despre astfel de minunății. Clasicul GRABit se prezintă cu pastramă de vită extra fragedă, călduță și apetisantă. Habar n-am cum sunt sandwichurile la New York, dar ăsta e un sandwich super mișto și gustos. Pastrama afumată de vită e absolut savuroasă. Perfect condimentată. Îi simți pe deplin gustul. Îmi dă bucuria aia de a mânca pastramă goală, pe ascuns. Bucățelele de carne sunt atât de fragede încât pastrama se rupe, se transformă într-un fel de pulled pastramă de vită. Celelalte ingrediente au calitatea de a completa gustul pastramei, fără a-l acoperi. Excelent, GRABit! Excelent!

Și când voiam și eu să fiu hater pe un sandviș de 30 de lei…

Nimic nu poți să faci în țara asta.

In other news, hai să vorbim despre garnitura de castraveți murați, în saramură, evident. Superbi. Tari, crunchy, sărați cât trebuie. Bun.

Hotdog Reuben – crenvurșt, fondue de brânză, varză murată, sos rusesc

El e Ruben. Hotdogul. Vizual și la prima vedere, Ruben îmi aduce aminte de un accident cumplit de pe autostradă, pe care l-am văzut acum ceva timp. Ceva cumplit. Cineva să cheme Smurdul. Ruben n-a avut centura pusă.

Hotdog Reuben sună mai mult bine decât e gustos, dacă poți numi un hotdog gustos. “Bun” ar fi suficient. Un crenvurști fad într-o chifla fleșcăită, îmbibată într-un sos fără nici un Dumnezeu. Ruben rămâne un hotdog banal și puțin overpriced. De la mine așa se vede. No hard feelings. Nu-l ajută nici fondueul de brânză, nici varza și nici sosul rusesc.

Overall, Ruben e un accident, care doar pare grav, dar, de fapt, nu-i atât de rău. E doar un accident minor, fără victime. Sau gust.

Total GRABit: 52 de lei.

Let’s make savarine great again

Savarină cu vanilie Madagascar și rom Diplomatico – cu alcool

Sunt mare fan savarine și n-o să mint: iubesc frișca. Frișca aia făcută cu smântână de țară, culeasa de pe oală, de stă țanțoșă pe lingură. O știi. Ei, frișca aia nu-i asta. Dar se-apropie. Că de unde vacă și oală de lut?

Fără a-i administra doza de alcool, această savarină vine deja extrem de bine însiropată. Evident, o înțepi cu alcool, ca de-aia ai luat-o. Romul e fin și-i dă savarinei un kick interesant, nou. Mai iei o gură, să vezi cum e. E bine cu alcool. Foarte interesant. Mai mult, spre deosebire de savarinele clasice, Liberte i-a făcut un upgrade adăugând la interior o cremă delicioasă de vanilie de Madagascar. Ceva fin. Altfel, o idee cam dulce pentru mine, acum, sigur depinde de fiecare.

Aș fi preferat, de asemenea, să nu se creeze o ciorbă de sirop cu rom pe fundul ambalajului. Se strânge de un shot. Overall, o savarină bună. Cred că aș mai cumpăra. Dar fără alcool, în acest caz.

Savarină cu vișine și kirsch – cu alcool

Evident c-am googleit kirsch. Cică, e un brandy clar, incolor, obținut în mod tradițional din dubla distilare a cireșelor morello. N-am mai googleit și cireșe morello. Alcool din cireșe. Acum, e clar.

O parte din savarine. Secțiune transversală.

O savarină foarte bine însiropată, la fel ca sora ei de mai sus, doar că, și aici e șpilu, vișina aia e punct ochit punct lovit la corazon. Înăuntru, surpriză! Altă vișină. Poate chiar două. După ce adaugi alcoolul, totul devine o excursie în lumea savarinelor servite cu un ciocănel de vișinată din aia bună. Senzațional sortiment. Alcoolul parcă mai scade și din senzația de prea dulce. Super duper. Total Liberte: 28 de lei

Grand total: 80 de lei

Aș mai mânca de la GRABit? Da. Oricând un Classic Pastrami. Sorry, Ruben.

Aș mai mânca de la Liberte? Da. De încercat și tartele alea cu vanilie și zmeură, care arată absolut fenomenal. Pun pariu că sunt ce trebuie. Atât pentru acum.

Să ne fie de bine, am mâncat și azi pentru tine.

Pe unde am mai mâncat pentru tine:

Cookies