ARHIVA B365

Gluma unui deputat: Cum pot închide „unitatea” trei parlamentari fumători

„Trei parlamentari fumători pot genera închiderea Parlamentului. Cum propunerea mea de aliniere a legislatiei antifumat la reglementarile europene i-a facut pe multi – mai ales din randul talibanilor si celor care nu au citit propunerea mea, sa ma injure, am reanalizat perspectiva mea.

Si, am constatat ca daca nu modificam legea actuala, am putea reusi ceea ce Iohannis si societatea civila cer – in opinia mea motivat, de o buna bucata de vreme: dizolvarea Parlamentului.

Astfel, potivit art 10 lit b, daca organele de aplicare a legii – politisti, ISU, jandarmi – vor constata trei incalcari succesive a interdictiei de a fuma in incinta Parlamentului s-ar putea ajunge la „sanctiunea comlementara de inchidere a unitatii”. Si evident la ….alegeri anticipate.. Mai pe romaneste, trei parlamentari pot, incalcand legea pentru o cauza nobila, sa genereze alegeri anticipate…. Umor romanesc..„, a scris Daniel Fenechiu, pe Facebook. 

Articolul invocat de deputat prevede că „nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor art. 3 alin. (1), (11), (5), (52), (6), (61), (71) şi ale art. 4 alin. (2) se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.”

Daniel Fenechiu a depus  un proiect de modificare a Legii antifumat, care defineşte mai clar spaţiul public închis şi prin care se vor putea amenaja locuri speciale „destinate fumatului”, precum şi înfiinţa „cluburi pentru fumători”.

Daniel Fenechiu a afirmat că actuala lege este o „prostie” şi are afecte adverse, pe care iniţiatorii nu le-au luat în calcul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button