Glumă? Nu, e cât se poate de real. Primăria Sectorului 3 a trasat locuri de parcare pe linia de tramvai

31 mart. 2021
455 Afișari
Glumă? Nu, e cât se poate de real. Primăria Sectorului 3 a trasat locuri de parcare pe linia de tramvai

Nu, nu e banc, și nici măcar nu e o păcăleală de 1 aprilie, venită cu o zi mai devreme. Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a trasat locuri de parcare pe linia de tramvai, pentru care primăria a încasat bani de la cetățeni. Nu a consultat Societatea de Transport București (STB) și nu a cerut avizul.

Primăria Sectorului 3 a trasat locuri de parcare pe linia de tramvai

Primăria Sectorului 3 a trasat locuri de parcare pe linia de tramvai de pe Strada Dristorului. Rezidenții au plătit pentru ele, iar apoi au inceput sa le folosească. Ar fi vorba despre o linie de tramvai dezafectată la prima vedere pentru că nu este circulată zilnic, potrivit clubferoviar.ro.

Cu toate acestea, se pare că linia face parte dintr-o buclă de întoarcere și că este utilizată în situații de criză, cum ar fi avariile la rețeaua Termoenergetica.

„Bucla de întoarcere de la Dristor a fost complet abandonată de STB, devenind peste noapte o parcare improvizată de Primăria Sector 3. PS3 a trasat marcaje de parcare peste șina de tramvai, lucru absolut inacceptabil, cu atât mai mult cu cât bulevardele pe care circulă mijloace de transport în comun ar trebui sa fie în gestiunea Primăriei Generale.

Fără această buclă de întoarcere care și-a dovedit de multe ori utilitatea, STB n-a avut de ales decât să-și întoarcă tramvaiele în cadrul Depoului Dudești, fapt ce naște alte probleme, după cum urmează. Macazurile automate din intersecțiile Dristor și Iancului sunt defecte, tramvaiele pierzând minute în șir până când vatmanul schimbă macazul cu ranga. În tot acest timp tramvaiele și autoturismele se blochează reciproc (…)”, semnala pe 12 martie Asociația Metrou Ușor, printr-o postare pe contul său de Facebook.

Reprezentanții STB au declarat că nu au abandonat bucla de întoarcere a tramvaielor, ci că „a fost rechiziționată fără drept” de Primăria Sectorului 3. În plus, au spus că nu au fost consultați în privința trasării locurilor de parcare.

STB nu și-a dat acordul

„Societatea de Transport București nu a avizat amenajarea parcărilor pe calea de rulare destinată circulației tramvaielor de pe Strada Dristorului și nici nu a fost consultată în această speță. Bucla de pe Strada Dristorului este benefică, atât pentru devierea circulației în mod operativ, în cazul unor evenimente de circulație, cât și pentru executarea unor lucrări, cum a fost cea de remediere a unei avarii la rețeaua de termoficare din zona stației de tramvai Gheorghe Petrascu.

Având în vedere faptul că tronsonul respectiv de pe Strada Dristorului este utilizat pentru dirijarea operativă a tramvaielor în cazul producerii unor avarii sau a executării unor lucrări la calea de rulare pe Șoseaua Mihai Bravu sau Calea Dudești, dar și pentru traseele plug-perie care asigură deszăpezirea rețelei de tramvaie, Societatea de Transport București a notificat Primăria Sectorului 3 cu privire la acest aspect, pentru a dispune măsurile ce se impun, astfel încât STB SA să-și desfășoare activitatea în condiții optime”, au declarat reprezentanții STB pentru sursa citată.

Sursă foto: clubferoviar.ro

Cookies