Glicinele fac spectacol în București. Câteva locuri instagramabile din oraș

13 mai 2022
7554 Afișari
Glicinele fac spectacol în București. Câteva locuri instagramabile din oraș
Glicinele fac spectacol în București. Câteva locuri instagramabile din oraș. Sursa foto: Unsplash

A trecut perioada magnoliilor, iar acum glicinele fac spectacol în București. Locuri de vizitat în weekend, prin București, anunțate de inventatoarea hărții magnoliilor, Diana Robu. Este ocazia perfectă pentru poze instagramabile.

Glicinele fac spectacol în București

Diana Robu a inventat „Harta Magnoliilor” din București, în 2021, după o perioadă în care am fost nevoiți să petrecem mai mult timp în case decât ne-am fi dorit. Acum, tot ea ne încurajează să ne bucurăm „de frumos pe rând”.

Magnoliile s-au scuturat, iar acum glicinele sunt vedetele perioadei. Să nu fie cu supărare, perioada magnoliilor superbe o să revină anul viitorul. Acum ne bucurăm de ce ne oferă natura prin București: glicinele, mai ales că 2 din 3 poze de pe Instagram sunt cu o magnifică glicină din Capitală.

Câteva locuri instagramabile din oraș

Dacă ne propunem să pornim la pas prin București, sigur o să găsim câteva locuri instagramabile:

  • Glicina spectaculoasă despre care vorbeam mai sus se află pe Strada Eugen Botez din Sectorul 2.

„Poate aveți noroc și găsiți fata care pictează orașul în mov. Pisica prietenoasă e sigur acolo și s-ar bucura tare dacă aveți un pliculeț la voi.”, ne spune Diana Robu într-o postare pe Facebook.

  • O glicină albă, care miroase îmbietor și care este mai frumoasă decât anul trecut se află pe Strada Alexandru Philipidde, în Sectorul 2.
  • Glicina care se vedea din tramvai, de pe Bulevardul Regina Maria nu mai este decât pe interior. Cel mai probabil acaparase toată casa.

Zona Romană din Capitală este plină de glicinele minunate:

  • Glicina de la Casa Nicolae N. Turnesu a reușit să împodobească clădirea monument istoric.
  • Glicina de pe Strada General Eremia Grigorescu este loc de pelerinaj pentru poze. Motivul: „intră și muralul în fotografii”, aflăm de pe pagina de Facebok „Harta Magnoliilor”.

Orașul este plin de mov și frumos și pe Strada Salcâmilor, pe intrarea Legedendei și pe strada Paris.

O altă glicină spectaculoasă poate fi văzută la Muzeul „Prof. Dr. Nicolae Minovici”. Locul din care se văd Casa Presei și blocurile de sticlă.

„#Hartamagnoliilor nu e doar despre flori, e despre oamenii, locurile și poveștile frumoase din orașul ăsta prăfos. Plimbări cu soare!”, ne transmite Diana Robu și mare dreptate are❤️.

Cookies