Ginerele lui Vasile Blaga, arestat preventiv

de:
22 mai 2015
0 Afișari
Ginerele lui Vasile Blaga, arestat preventiv

Ginerele copreşedintelui PNL, Vasile Blaga, Ioan Andrei Rudeanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, vineri. Procurorii îl acuză pe Rudeanu de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București anunță, printr-un comunicat de presă, că a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de inculpatul Rudeanu Ionuț, pentru evaziune fiscală.

El a fost reținut joi pentru 24 ore, iar vineri a fost prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, precizează Parchetul.

Procurorii au efectuat, joi, cinci percheziții la domiciliile și sediile comerciale ale mai multor persoane din București, Deva și Buftea, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Percheziții au avut loc și la sediul firmei de pază și protecție Axis Corporate Security, deținută de Ioan Andrei Rudeanu, acesta fiind apoi ridicat de procurori și dus la audieri.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Axis Corporate Security are sediul central în municipiul Deva iar ca asociați apar Mariana Aurora Rudeanu (50%) și Ioan Andrei Rudeanu (50%), acesta îndeplinind și funcția de administrator.

Procurorii susțin că din datele și probele administrate în cauză rezultă că, în perioada 2010 — 2014, persoanele vizate, printre care și reprezentanții firmei de protecție și pază, ar fi desfășurat tranzacții comerciale fictive cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale.

Prejudiciul creat bugetului de stat, calculat pe baza datelor și probelor administrate în cauză, se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei.

Cookies