ARHIVA B365

Ginerele lui Traian Băsescu, Radu Pricop, urmărit penal

Update: Președintele Traian Băsescu a vorbit, în conferința de presă de luni după-amiază, și despre dosarul ginerelui său. Iată ce a spus: „Știu că vă stă o întrebare foarte proaspătă – Despre anunțul începerii urmăririi penale pe numele Pricopie, ginerele meu. Nu știu despre ce este vorba, dar cu siguranță toți românii trebuie să răspundă în fața legii. „

Parchetul de pe lângă ICCJ a început, la data de 11 aprilie 2014, urmărirea penală IN REM, în dosarul restituirii unor terenuri, scrie romaniatv.net.

De asemenea, la data de 26 Mai 2014, a fost începută urmărirea penală IN PERSONAM pentru mai mulţi făptuitori, printre care şi Radu Pricop.

Conform sursei citate, infracţiunile săvârşite sunt de fals şi înşelăciune.

Avocatul Radu Pricop a obtinut, alaturi de alte patru persoane printre care si omul de afaceri Valentin Visoiu, despagubiri de 10 milioane de euro pentru un teren de la Stefanesti care apartinuse familiei Bratianu.

Practic, iubitul Ioanei Băsescu, împreună cu un alt avocat care a apărat-o pe fiica mai mică a preşedintelui, dar şi cu trei oameni de afaceri importanţi din Argeş au cumpărat drepturile litigioase de la moştenitori. Apoi, au făcut actele şi au cerut Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor să îi despăgubească. Procesul de retrocedare în bani a început pe vremea Crinuţei Dumitrean, controversat şef la ANRP şi apropiată a democrat-liberalului Ioan Oltean şi s-a încheiat când la conducere era Dorina Danielescu, numită de Emil Boc.

Pe terenurile pentru care iubitul Ioanei Băsescu a obţinut drepturile litigioase sunt acum clădiri ale staţiunii de cercetare, dar şi blocuri.

Cei cinci oameni de afaceri şi avocaţi au obţinut o decizie definitivă în doar 11 luni de la deschiderea dosarului. Asta pentru că ANRP a luat de bun raportul de evaluare făcut de firma Romcontrol, deţinută de soţul Andreei Paul, prim-vicepreşedinte PDL. Această firmă a evaluat terenul la 10 milioane de euro, iar reprezentanţii statului nu au cerut în instanţă o altă evaluare. 

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button