ARHIVA B365

Ginerele lui Traian Băsescu, acuzat de procurori și de instigare la fals

Procurorii au extins acuzațiile aduse lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, cu o acuzație de instigare la fals. În aceeaşi anchetă este vizat şi Sergiu Lucinschi, fiul unui fost preşedinte al Republicii Modova.

Iată comunicatul DNA remis redacției B365.ro: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus extinderea efectuarea urmăririi penale față de inculpatul PRICOP RADU PETRU, avocat în cadrul Baroului București, (cercetat sub control judiciar), cu privire la săvârşirea infracțiunii de instigare la infracţiunea de fals în declaraţii.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2014 – martie 2015, inculpatul Pricop Radu Petru, în contextul unor discuţii, i-a oferit inculpatului Lucinschi Sergiu ca soluţie pentru obţinerea unei sume de 2.000.000 euro de la un om de afaceri, încheierea cu acesta din urmă a unui contract de împrumut.
Concret, inculpatul Lucinschi Sergiu trebuia să declare, în mod nereal, în faţa notarului public că, în perioada 2008-2010, ar fi dat omului de afaceri suma respectivă, cu titlu de împrumut.
Prin această conduită, inculpatul Pricop Radu Petru l-a instigat pe celălalt inculpat să comită infracţiunea de fals în declaraţii, consumată la 17 martie 2015, cu ocazia încheierii contractului respectiv.
În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Inculpatului Pricop Radu Petru i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art.307 Cod de procedură penală.”

Anchetatorii au strâns dovezi din care ar rezulta că cei doi ar fi încercat să obţină patru milioane de euro de la un om de afaceri pentru a-l scăpa de un dosar aflat la DIICOT. Şi un procuror este urmărit penal în acest dosar.

Marți, principalul pion al acestui dosar, omul de afaceri Sergiu Lucinschi, a fost pus sub învinuire și pentru o acuzație de fals legată de un act notarial întocmit, se pare, la sfatul lui Radu Pricop, un act notarial din care reieșea că un fost partener de afaceri al lui Sergiu Lucinschi îi datora acestuia 2 milioane de euro, jumătate din suma totală solicitată, potrivit datelor din ancheta procurorilor de la DNA pentru a interveni într-un dosar în care respectivul colaborator al lui Sergiu Lucinschi era suspectat pentru infracțiuni economice.

Citește și Numele lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Basescu, în dosarul ANRP.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button