ARHIVA B365

Ginerele lui Blaga, TRIMIS ÎN JUDECATĂ. A făcut evaziune fiscală de 646.000 euro

Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Andrei Rudeanu. Ginerele lui Blaga este acuzat ca a inregistrat in contabilitatea firmei sale achizitii fictive de bunuri si prestari servicii, prejudiciul produs statului fiind de 646.139 de euro.

In dosarul de evaziune fiscala al lui Rudeanu va ajunge in fata judecatorilor si Laurentiu Marin Ciuca pentru complicitate la evaziune fiscala, informeaza Mediafax, citat de HotNews.ro.

Potrivit rechizitoriului, Andrei Rudeanu, ginerele copresedintelui PNL Vasile Blaga, a inregistrat in contabilitatea firmei sale Axis Corporate Security mai multe facturi fictive provenind de la noua firme fantoma.

„Inculpatul Rudeanu Ioan Andrei, in calitate de aociat si administrator al SC ACS SRL, in perioada ianuarie 2010 – mai 2014, in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, a inregistrat in contabilitatea societatii achizitii fictive de bunuri/ prestari servicii (161 de acte materiale), provenind de la un numar de noua societati comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantoma, controlate in fapt de alte persoane ramase neidentificate, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat, cauzand in acest mod un prejudiciu in valoare de 2.805.773 lei (echivalent a 646.139 euro)”, se arata in rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Anchetatorii sustin ca Laurentiu Marin Ciuca a emis pe 11 noiembrie 2011 o factura fiscala care atesta o livrare fictiva de materiale promotionale in valoare totala de 100.000 de lei plus TVA in cuantum de 24.000 de lei, in baza careia firma lui Rudeanu si-a diminuat impozitul pe profit, TVA de plata si impozitul pe dividente, cauzand astfel bugetului de stat un prejudiciu in suma de 59.840 lei (echivalentul a 13.261 euro).

Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra a doua autoturisme apartinand lui Andrei Rudeanu si a altor 66 aflate in proprietatea firmei Axis Corporate Security, pana la concureta sumei de 2.805.773 de lei, reprezentand prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti, primul termen al procesului fiind pe 17 septembrie.

Andrei Ionut Rudeanu este casatorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button