ARHIVA B365

Ginerele lui Bercea Mondial rămâne în arest în cazul presupusei șantajări a lui Mircea Băsescu

Avocatul Pavel Abraham a solicitat eliberarea condiţionată a clientului său, după ce pe 13 iunie a depus noi probe la dosar, audio şi video, care l-ar incrimina pe Mircea Băsescu, acesta fiind acuzat de familia interlopului că ar fi primit sute de mii de euro ca să intervină pentru eliberarea din arest a lui Bercea Mondial, scrie Agerpres.

Fiica şi ginerele lui Bercea Mondial sunt cercetaţi de procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanţa după ce, la sfârşitul lunii mai, au fost prinşi în flagrant în timp ce-l şantajau pe Mircea Băsescu, ameninţându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupţie dacă nu le va da suma de 280.000 de euro.

Marius Constantin a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, în stare de recidivă, potrivit procurorilor anticorupţie.

În acest caz mai sunt cercetaţi pentru şantaj Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, şi un minor în vârstă de 17 ani, împotriva acestora fiind luată măsura controlului judiciar.

Marius Constantin a contestat măsura arestării preventive pentru 30 de zile dispusă de judecătorii Tribunalului Constanţa împotriva sa, la solicitarea procurorilor DNA, pe 3 iunie magistraţii Curţii de Apel confirmând respectiva decizie.

În acelaşi dosar de şantaj este cercetat şi fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, arestat într-un alt dosar penal.

Pe 13 iunie, Pavel Abraham, avocatul care îi reprezintă pe fiul şi pe ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel şi, respectiv, Marius Constantin, în dosarul în care cei doi sunt cercetaţi pentru presupusa şantajare a lui Mircea Băsescu, a adus DNA – Serviciul teritorial Constanţa două înregistrări audio-video care urmează să fie analizate şi evaluate de procurorii anticorupţie. Potrivit lui Abraham, înregistrările l-ar incrimina pe Mircea Băsescu.

Totodată, prin avocatul său, Florin Anghel a formulat o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare în legatură cu dosarul în care el este acuzat de şantaj.

Ulterior, DNA Bucureşti a preluat cercetările în cazul plângerii făcute de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, împotriva lui Mircea Băsescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button