ARHIVA B365

Gimnasta Larisa Iordache, în cursa pentru medalia de aur la Campionatele Mondiale de la Antwerp

Gimnastica românească refuză să se predea, în ciuda condiţiilor precare în care sportivii îşi desfăşoară activitatea în ultimii ani. Larisa Iordache, marea speranţă a gimnasticii româneşti, şi „veterana” Sandra Izbaşa vor lupta pentru aur la Campionatele Mondiale de la Antwerp, Belgia.

Larisa Iordache s-a calificat în finale la bârnă, sol şi individual-compus, în timp ce Sandra Izbaşa a obţinut calificarea în finală la sol, informează evz.ro.

Debutantă la Campionatele Mondiale de gimnastică, Larisa Iordache va intra în lupta pentru medalii chiar în această seară (ora 21.00, în direct, la TVR 1), când e programată finala la individual-compus. În calificări, Larisa a început rotaţia la paralele, considerat punctul său nevralgic. După un exerciţiu în care a avut câteva ezitări, Larisa a fost notată cu 13.166. Au urmat bârna, unde a primit 15.266, şi solul, 14.500. Larisa Iordache şi-a încheiat evoluţia la sărituri, unde a fost notată cu 14.933.
Sandra Izbaşa, pentru care Campionatele Mondiale de la Antwerp reprezintă ultima mare competiţie la care va mai participa, a concurat în Belgia doar la sol, proba sa favorită şi la care avea cele mai mare şanse de a prinde finala. În calificări, Sandra, 23 de ani, a făcut spectacol, fiind notată cu 14.733, un punctaj care i-a asigurat fără emoţii, de pe poziţia secundă, prezenţa în finala de duminică. Sandra vizează o medalie pentru a-şi încheia cariera cu o nouă performanţă. Bucureşteanca are în palmares, printre altele, două titluri olimpice (Beijing 2008 şi Londra 2012), patru titluri mondiale (2006 Glasgow, 2007 Cottbus, 2010 Gent şi 2011 Paris) şi şapte medalii de aur câştigate la Campionatele Europene.

România nu a mai obţinut vreo medalie la Campionatele Mondiale de gimnastică din 2010, când Ana Porgras a luat aur la bârnă, iar Diana Chelaru – argint la sol.

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button