ȘTIRI

Gigi Becali cere reducerea pedepsei cu 6 luni. Judecătorii decid săptămâna viitoare

Tribunalul Constanţa a judecat, miercuri, contestaţia la executarea pedepsei, depusă de George Becali în 4 iulie, transmite Mediafax.ro.

Avocatul Ioan Griga a spus în faţa instanţei că George Becali a fost condamnat pentru două infracţiuni de dare de mită, cea din 2006, când a vrut să premieze jucătorii echipei Gloria Bistriţa, şi cea din 2008, când a încercat premierea echipei Universitatea Cluj, pentru ca aceste formaţii să-şi apere corect şansele în câte o partidă pe care o aveau de disputat în campionat.

Legea spunea atunci că este mită suma oferită pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Potrivit avocatului Griga, în noul Cod Penal au fost modificate condiţiile de incriminare pentru luarea şi darea de mită, iar în prezent constituie infracţiune dacă suma este oferită pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Avocatul a precizat că faptele lui Becali nu au avut legătură cu neîndeplinirea, ci cu îndeplinirea atribuţiilor astfel încât cele două echipe să-şi apere corect şansele.

Din acest motiv, apărătorul lui George Becali a cerut instanţei înlăturarea sporului de pedeapsă de şase luni, astfel încât clientul său să rămână doar cu pedeapsa de trei ani de închisoare. Avocatul a mai cerut ca suma confiscată clientului său să îi fie returnată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button