Gică Popescu ar putea ieşi din penitenciar pentru a participa la înmormântarea tatălui său

de:
13 mai 2014
1 Afișari
Gică Popescu ar putea ieşi din penitenciar pentru a participa la înmormântarea tatălui său

Cererea formulată de Gică Popescu, însoţită de o copie a certificatului de deces a tatălui său, va fi analizată de o comisie de individualizare a regimului de executare a pedepsei. Această comisie va decide dacă Popescu va putea sau nu să părasească Penitenciarul Rahova, pentru a participa la înmormântarea lui Constantin Popescu. Potrivit articolului 68 din Legea 254/2013, persoanele condamnate sunt informate de către administraţia penitenciarului cu privire la decesul unei rude apropiate, în cel mai scurt timp de la luarea la cunoştinţă despre evenimentul produs.

Permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, unui copil, părinte, frate sau soră ori bunic sau bunică. În acest caz, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile.

„Solicitarea pentru ieşirea din penitenciar va fi însoţită de precizarea, de către deţinut, a locului unde urmează să se deplaseze, a itinerarului urmat, precum şi a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de ieşire din penitenciar”, prevede Legea 254.

Constantin Popescu, tatăl lui Gică Popescu, a murit marţi dimineaţă, în urma unui infarct. Tatăl lui Gică Popescu avea 71 de ani şi locuia la Calafat. „Încă de aseară tatăl lui Gică Popescu se simţea un pic mai rău. De pe la ora 23.00, am ţinut legătura cu soţia dânsului, doamna Lenuţa, care a stat alături de el şi, din păcate, la ora 01.30 a decedat. El va fi înmormântat joi, în cimitirul central din Calafat”, a declarat pentru corespondentul Mediafax primarul oraşului Calafat, Mircea Guţă.

Gică Popescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte pedeapsa de trei ani, o lună şi zece zile de închisoare în dosarul transferurilor de jucători. Constantin Popescu spunea, în 6 martie, la două zile de la condamnarea fiului său, că nu şi-a imaginat niciodată că acesta va ajunge să fie închis.

„Niciodată în viaţa mea nu mi-am imaginat că fiul meu va fi închis. Îmi aduc aminte că eu i-am spus lui Gică, atunci când a plecat la 17 ani de la Calafat să joace la Craiova, să aibă grijă ce face în viaţă că nu vreau să mă facă de râs. Să ştiţi că băiatul meu nu m-a făcut niciodată de râs, nici măcar acum când a ajuns la închisoare”, spunea Constantin Popescu. El mai afirma că fiul său va mai putea face multe în fotbal după ce va fi eliberat.

„Poate să mai facă multe în fotbal, după ce iese. Tot în fotbal îi va fi locul, are Şcoala de Fotbal la Craiova”, mai spunea Costică Popescu. Liderul PSD, premierul Victor Ponta a spus, la România TV, că dacă ar fi preşedinte, l-ar graţia din prima zi pe fostul fotbalist Gică Popescu.

Cookies