Gică Popescu a ieșit din închisoare pentru a participa la înmormântarea tatălui său

de:
15 mai 2014
0 Afișari
Gică Popescu a ieșit din închisoare pentru a participa la înmormântarea tatălui său

Gică Popescu a ajuns joi, în jurul orei 8.00, la casa părinţilor săi din Calafat, unde se află sicriul cu trupul neînsufleţit al tatălui său, după ce a trecut înainte pe la Poliţia din localitate. Fostul internaţional nu a făcut nicio declaraţie jurnaliştilor la sosirea la casa părintească, ci doar le-a mulţumit acestora după ce i-au transmis condoleanţe.

Popescu a ieşit din Penitenciarul Rahova joi dimineaţă, în jurul orei 4.30 şi s-a grăbit să se urce în maşina care îl aştepta în faţa unităţii de detenţie.

La Calafat a ajuns, tot joi dimineaţă, şi Gică Hagi, fiind aşteptaţi să sosească pentru a fi alături de Gigă Popescu şi alţi oameni din fotbal.

Înmormântarea tatălui lui Gică Popescu va avea loc în jurul orei 13.00, la cimitirul central din Calat.

Reprezentanţii Penitenciarului Rahova precizau, cu o zi în urmă, că nu pot da informaţii despre permisia lui Gheorghe Popescu, întrucât acesta a solicitat ca jurnaliştii să nu fie informaţi cu privire la situaţia sa actuală.

Cererea lui Gică Popescu a fost analizată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepsei de la Penitenciarul Rahova. Popescu avea obligaţia să se prezinte, imediat cum ajunge, la secţia de poliţie, pentru a anunţa că se află în oraş.

Potrivit Legii 254/2013, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pentru participarea persoanei condamnate la înhumarea soţului sau soţiei, unui copil, părinte, frate sau soră ori bunic sau bunică. În acest caz, permisiunea de ieşire din penitenciar poate fi acordată pe o durată de cel mult cinci zile.

„Solicitarea pentru ieşirea din penitenciar va fi însoţită de precizarea, de către deţinut, a locului unde urmează să se deplaseze, a itinerarului urmat, precum şi a mijloacelor financiare de care dispune pe durata permisiunii de ieşire din penitenciar”, prevede Legea 254.

Constantin Popescu, tatăl lui Gică Popescu, în vârstă de 71 de ani, a murit marţi dimineaţă, în urma unui infarct.

Luminiţa şi Gică Popescu au transmis, marţi, un scurt comunicat agenţiei MEDIAFAX, în care cer reprezentanţilor mass-media „să dea dovadă de înţelegere” şi să le acorde „liniştea şi decenţa cuvenite”, după decesul lui Constantin Popescu, tatăl fostului fotbalist.

„După cum aţi aflat, familia noastră trece, din nou, printr-un moment extrem de greu. Sperăm că şi de această dată reprezentanţii mass-media să dea dovadă de înţelegere în ceea ce ne priveşte şi să ne acorde liniştea şi decenţa cuvenite acestei situaţii. Vă mulţumim pentru înţelegere, Luminiţa şi Gică Popescu”, se arăta în comunicat.

Cookies