BAZAR

GIA: Românii sunt păcăliţi să semneze pentru eutanasia câinilor comunitari

Conform GIA, oamenii puşi de PDL să strângă semnături încearcă să îi atragă pe români să semneze pentru legiferarea eutanasiei maidanezilor prin metode cât mai variate. ”Oamenii sunt minţiţi că semnează pentru sterilizarea câinilor sau pentru relocarea lor în adăposturi. Această practică este utilizată în Bucuresti şi în toată ţara. PDL colectează semnături şi în şcoli şi licee din Bucureşti şi Gorj”, spun oficialii GIA.

De asemenea, într-un comunicat de presă remis de ONG, se mai precizează că, în Slatina, poştaşii distribuie fluturaşi PDL şi condiţionează livrarea corespondenţei, a pensiei sau a ajutorului de şomaj de semnarea pentru legiferarea eutanasiei patrupezilor. Reprezentanţii GIA mai spun că în Ploieşti oamenii sunt minţiţi că semnătura lor ajută la amenajarea de parcuri şi spaţii verzi, însă, în realitate, aceştia îşi dau acordul pentru uciderea în masă a câinilor comunitari şi în Râmnicu Vâlcea asociaţiile de locatari sunt condiţionate de ajutorul pentru încălzire pentru a semna ”ceea ce li s-a prezentat în mod fraudulos şi abuziv ca iniţiativă pentru sterilizarea şi adăpostirea” maidanezilor.

Potrivit GIA, partidul de guvernământ face eforturi considerabile pentru acest proiect ”dintr-un interes propriu fiindcă uciderea câinilor fără stăpân s-a dovedit o afacere foarte profitabilă” până în anul 2008. Oficialii ONG-ului spun că iniţiatorii acestei campanii vor ca pe stradă să fie mereu câini pentru a menţine în stradă o populaţie canină constantă.

”Prin decizia Biroului Permanent al municipiului Bucureşti, “Persoanele ce deţin funcţii numite sau alese cu sprijinul PDL Bucureşti, au obligaţia de a strânge 2.000 de semnături de fiecare“, “urmând a le fi retras sprijinul politic în caz de nerespectare a acesteia”. Evident că, pentru a-şi face norma, “funcţionarii“ PDL dau din colţ în colţ şi uzează de toate mijloacele posibile pentru a obţine semnăturile. Campania a fost programată să vizeze inclusiv scolile, asociaţiile de locatari, spitalele, pentru că s-a decis strângerea a 500.000 de semnături până la 1 decembrie, prin orice mijloace”, explică reprezentanţii GIA.

ONG-urile din toată ţara au înaintat plângeri penale şi au demarat acţiunile legale pentru deschiderea anchetelor privind practicile ilegale şi abuzive folosite în campania PDL, conform GIA.

Citeşte şi: ONG-urile: Eutanasia câinilor este o afacere profitabilă pentru autorităţi


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button