Ghiță: Merg la DNA. Au apărut noi documente și înregistrări în cazul Herțanu

de:
29 iun. 2015
0 Afișari
Ghiță: Merg la DNA. Au apărut noi documente și înregistrări în cazul Herțanu

„Intenţionez să merg până la DNA, la procuror, să fac mai multe cereri. Am senzaţia că săptămâna trecută, din agitaţie, s-au făcut multe lucruri de-a valma. Am verificat documentele, nu am avut posibilitatea să explic şi varianta mea şi ce cred eu despre acele acuzaţii şi sper să îi dau procurorului noi elemente despre dosarul Herţanu, scrie realitatea.net.

Am găsit argumente ca să îi spun procurorului că implicarea mea în dosarul Herţanu nu este cea pe care o consideră. 

Practic, toţi colegii de facultate, toţi foştii parteneri de afaceri, toţi prietenii, multe persoane şi multe alte firme despre care nu ştiu nimic, oameni cu care n-am avut de împărţit nimic s-au trezit cu conturile blocate. Altfel, vom convinge pe toată lumea că se întâmplă abuzuri. 

E un abuz să sechestrezi conturile unor firme care nu au nicio legătură cu mine. 

Mai am două chestiuni care vizează alegerile din Moldova: nu e nicio dovadă că un cetăţean din Republica Moldova a fost mituit, iar materialele promoţionale electorale se află sub incidenţa legii. 

În privinţa casei lui Iulian Bădescu, există prezumţia că banii către echipa de baschet au fost folosiţi pentru ca acesta să îşi achiziţioneze casa. Numai ideea mă oripilează…că bani veniţi de la Primărie ar fi ajuns la echipa de baschet (…)

Am respectat toate regulile impuse în ultimele patru luni. Nu pot fi suspectat că m-am sustras urmăririi penale. 

Tot ce s-a întâmplat săptămâna trecută pare un fel de răzbunare. Nu pot crede că, după 15 ani, statul a decis că 4000 de persoane au făcut evaziune fiscală”, a declarat Ghiţă în faţa jurnaliştilor.

Sebastian Ghiță este cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupție şi are interdicția de a părăsi Ploieștiul și de a merge în Parlament.

Potrivit procurorilor DNA, în ultimii 15 ani, Sebastian Ghiţă ar fi obţinut prin influenţă contracte în valoare de aproape 130 de milioane de lei. Suma a intrat într-un circuit de spălare a banilor, iar prin neplata taxelor s-ar fi adus un prejudiciu de aproape 38 de milioane de lei.

Anchetatorii îl mai acuză pe Sebastian Ghiţă că ar controlat prin 23 de interpuşi 54 de firme pe care le-a deţinut până în 2012 când a devenit deputat.

O parte din suma obţinută prin evaziune şi spălare de bani, aproape 280 de mii de lei, a fost folosită pentru Campania electorală a lui Sebastian Ghiţă din 2012. Procurorii arată că pentru a-i determina pe alegători să-l voteze, deputatul a oferit mită, inclusiv tigăi.

Totodată, deputatul este suspectat că ar fi mituit alegătorii din Republica Moldova pentru a-l vota pe premierul Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Cookies