Ghișeele DGITL Sector 4 se închid. Primaria dorește digitalizarea plăților

09 dec. 2021
330 Afișari
Ghișeele DGITL Sector 4 se închid. Primaria dorește digitalizarea plăților
Ghișeele DGITL Sector 4 se închid. Primaria dorește digitalizarea plăților

Începând cu data de 13 Decembrie, casieriile Direcției Generale de Impozite si Taxe din sectorul 4, se vor închide pentru a se implementa noul sistem de plată, care va deveni funcțional de la începutul noului an.

Primăriile Capitalei trec pe rând la digitalizare. După ce Primaria Sectorului 2 a implementat un sistem de plată electronică a taxelor si impozitelor în luna mai a acestui an, acum Primăria Sectorul 4 își dorește ca de la 1 ianuarie 2022 să treacă și ea la un asemenea sistem, desființând toate ghișeele.

Prin această inițiativă se dorește eliminarea cozilor, nervilor, aglomerărilor și eficentizarea procesului de plată. Digitalizarea pe care Primaria sectorului 4 o dorește nu vizează numai plata taxelor și impozitelor. Se dorește ca toate interacțiunile cu Primăria, precum actele pentru mașini, autorizațiile de construcție, schimbarea cărților de identitate, să poată fi posibile prin intermediul acestui cond unic ce va fi atribuit cetățenilor.

Cum va funcționa noul sistem de plată

Plățile electronice se vor putea face prin aparatele Self Pay, ce vor fi amplasate în locurile cele mai frecventate din sectorul 4.

Accesul în această platforma de plată se va putea face doar în baza unui cont unic ce va fi atribuit de către autoritățile locale fiecarui cetățean din raza sectorului. Contul le va fi comunicat tuturor până la finalul acestui an, prin intermediu unei scrisori primită la domiciliu care va conține atât informațiile necesare pentru efectuarea plațiilor cât si suma totală de plată pe care o are fiecare cetățean în parte.

Cei ce vor avea nevoie să efectueze plăți, o vor putea face, începând cu data de 14 decembrie în incinta Mall Grand Arena, ce se află pe bulevardul Metalurgiei 12-18, unde se vor amplasa 10 din cele 30 de astfel de aparate pe care primaria le are la dispoziție în acest moment.

Asemenea aparate vor fi prezente și în alte zone aglomerate ale sectorului, precum: Sun Plaza, Piața Progresul, Piața Apărătorii Patriei, Piața Sudului, Piața Covasna, Metro Berceni, Auchan Berceni, Selgros, Carrefour, Hornbach și în anumite benzinării și supermarket-uri din sector.

În spijinul celor ce vor avea nevoie de asitență, Primaria Sectorului 4 a desemnat angajați ce vor asista zilnic pesoanele care doresc să efecueze plăți dar întâmpina dificultați.

 

 

Cookies